Megfizethető TCL telefonok érkeztek, köztük egy 5G-s készülék

0

Sokan jósolták, hogy az idei év a pénztárcabarát 5G telefonok korszakának hajnala lesz, és bizony kezdenek is befutni ezek a készülékek. A TCL (újra) bemutatott mobiljai között is megtalálható egy ilyen mobil, ám a többiek is kiváló középkategóriás ajánlatok Samsung kamerákkal, Qualcomm Snapdragon lapkákkal, valamint remek kijelzőkkel.

Három okostelefonról lesz szó az alábbiakban, az egyik a jóval komolyabb hardveres felszereltséggel rendelkező TCL 10 Pro, aztán szót ejtünk a TCL 10 5G és a TCL 10L mobilokról is. A telefonokat már idén januárban a közönség elé tárták, de akkor még nem voltak ismertek a hardveres jellemzők, és azt sem lehetett tudni, mennyiért lesznek kaphatóak az újdonságok. Végre ezek az adatok ismertté váltak!

TCL 10 Pro

Ez a készülék kapta a legjobb megjelenítőt, mivel a gyártása során AMOLED panelt használtak, a 6,47 hüvelykes képernyő ráadásul HDR10 támogatással is rendelkezik, a felbontás pedig Full HD+. A kijelző felső részén egy mondhatni megszokott esőcsepp alakú szenzorsziget virít, amelyben a 24 megapixeles szelfikamera foglal helyet, az ujjlenyomat-olvasó pedig alulra került.

Az elsődleges kamerakészlet fő szenzora 64 megapixeles és Samsung gyártmányú, mellette pedig szolgálatot teljesít egy 16 megapixeles ultraszéles látószögű egység, egy 5 megapixeles kifejezetten éjszakai fotók készítésére szánt kamera, valamint egy 2 megapixeles mélységérzékelő. Az elsődleges szenzor segítségével 4K felbontású videók is rögzíthetőek, mégpedig 30 képkockával másodpercenként. A mobil lelke egy Qualcomm Snapdragon 675 chipset 6 GB RAM-mal, plusz 128 GB belső tárhellyel, utóbbi egy UFS 2.1 szabványú konstrukció. A TCL 10 Pro belsejében egy 4500 mAh kapacitású aksi található, ami támogatja a Quick Charge 3.0 gyorstöltési szabványt. A mobil Android 10 operációs rendszert futtat, mégpedig a TCL saját felhasználói felületével karöltve. A mobil az idei év második felétől lesz kapható, 450 eurós áron. Még valami: a telefon tuti meg fogja kapni az Android 11 rendszert is, efelől a gyártó maga kezeskedik.

TCL 10 5G

Íme tehát a legújabb megfizethető árú 5G okostelefon, ezúttal a TCL jóvoltából. A mobil belsejében Qualcomm Snapdragon 765G lapkakészlet végzi a számításokat, ami nem csupán az új telekommunikációs szabványt támogatja, de egyúttal sokkal gyorsabb CPU-t és GPU-t is jelent. Az operatív memória kapacitása 6 GB, míg a belső tárhely 128 GB-os, és persze bővíthető micro SD kártya segítségével. A telefon belsejében 4500 mAh kapacitású akkumulátor végzi az energiaellátás feladatát, a telep támogatja a 18 wattos gyorstöltést.

A készülék ugyanazzal a 64 megapixeles szenzorral büszkélkedhet, mint a már ismertetett Pro modell, viszont az ultraszéles modul felbontása csupán 8 megapixel. Van itt továbbá egy 5 megapixeles dedikált makró érzékelő, valamint egy 2 megapixeles mélységérzékelő, az éjszakai szenzort ezúttal nélkülözni kell. Ami még fontos változás a Pro modellhez viszonyítva, hogy az ujjlenyomat-olvasó a kijelző mögül kikerült a telefon hátoldalára. Nyilván nem is lehetett volna egykönnyen megoldani a biometrikus szenzor beszerelését a 6,53 hüvelykes LCD panel alá, ami egy kivágásban rejti a 16 megapixeles előlapi kamerát. A megjelenítő szintén támogatja a HDR10 tartalmakat, a felbontás pedig ezúttal is Full HD+. Egyelőre nem tudni, mikor kerül forgalomba a TCL 10 5G, az viszont tuti, hogy 400 euróért bárki hazaviheti majd, ami nagyon baráti ajánlat egy 5G hálózatokkal is kommunikáló okostelefonért cserébe.

TCL 10L

Ez a mobil is vonzó ajánlat lehet sokak számára, mivel felszerelték ugyanazzal a 6,53 colos képernyővel, mint az 5G-s modellt, és persze van egy kivágás is, szintén 16 megapixeles fontoldali képrögzítő egységgel. A mobil hátoldalán is hasonló állapotok uralkodnak, ugyanúgy itt foglal helyet az ujjlenyomat-olvasó, és újfent kapunk egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű érzékelőt. Ugyanakkor az elsődleges kamera most egy 48 megapixeles Samsung gyártmányú modul, amelyet a már említett széles látószögű konstrukció mellett egy 2 megapixeles dedikált makró kamera segít közeli képek készítésekor.

Az okostelefon burkolata alatt Qualcomm Snapdragon 665 chipset dolgozik 6 GB RAM és kiszereléstől függően 64 vagy 128 GB háttértár mellett. A kisebbik egy eMMC, míg a méretesebb egy UFS megoldás. Akármelyiket is kérjük, mindegyik esetben jár a micro SD kártyás bővítés lehetősége. A TCL 10L belsejében lévő aksi 4000 mAh kapacitású, és sajnálatos módon nem támogat semmilyen gyorstöltési szabványt sem. A készülék szintén az év második felében jut el a boltok polcaira, és 250 euróért lehet majd megvásárolni.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid