A középkategóriára, a VR-ra és az 5G-re fókuszálna a HTC

0

Lehetne azon sokat morfondírozni, mennyire van még létjogosultsága egy HTC-ről szóló cikknek, hiszen a vállalat aranykora már bőven elmúlt, nem sok érdekes mobilt dobnak piacra, és a hazai rajongótábora is megcsappant. Azonban a cég egyáltalán nem adta fel, augusztusban egész jó bevételük volt, és komoly terveik vannak a jövőre nézve. Lássuk, mit látnak a jósgömbben a HTC koponyái!

A gyártó előző havi bevételei nagyon jók voltak, és a vezetők elkezdtek komolyabban foglalkozni a jövővel, sőt, a cég a visszatérését tervezi a nagyok közé. A következő év náluk az 5G technológiákról, valamint a VR megoldásokról fog szólni, illetve ezek beépítéséről az okostelefonok világába. Darren Chen, a tajvani vállalat elnöke rámutatott, hogy a helyi lakosság kétharmada leginkább olyan mobilokat vásárol, amiknek az ára 320 dollár alatti összegért kapható, szóval úgy döntöttek, ezután még jobban igyekeznek koncentrálni erre az árszegmensre. Tehát a jövőben több Wildfire és Desire szériás mobilra lehet számítani tőlük. És ezen túlmenően mire még?

Miközben a több okostelefonok gyártásával foglalkozó cég kiadta a saját telefonra épülő VR headsetét, a HTC sosem tett így, pedig a tajvaniak mondhatni szakértői a témának. Friss értesülések alapján valami ilyesmire készül a vállalat, erre utal a Viveport VR alkalmazásbolt népszerűsítése is. Az 5G vonatról sem akarnak lemaradni, és egy 2020-as starttal nem is fognak, ugyanis jövőre tervezik az első 5G kompatibilis HTC mobilokat piacra dobni. Ezek a készülékek már a VR-ral is kapcsolatban lesznek, de a pontos részletek nem ismertek egyelőre. Jelenleg egyetlen masinájuk van, ami 5G támogatással bír, ez pedig a HTC 5G Hub, ami egy okos WiFi router.

A fentieken kívül a cég igyekszik tovább fejleszteni a kriptovalutára fókuszáló Exodus 1 modellt is, amiben a bitcoin.com lett a gyártó partnere. Hamarosan több szoftveres frissítés érkezik majd a telefonra, ami integrálja, illetve támogatni fogja a partner szolgáltatásait.

Igazából ha nem is vagy rajongója a cégnek, jó látni, hogy a nehéz időszakok ellenére – a HTC-nek kijutott ezekből bőségesen – a vállalat nem adja fel, terveik vannak, és eszük ágában sincs eltűnni a süllyesztőben. Az pedig nekünk, felhasználóknak és a vásárlóknak is jobb, ha minél többen vannak a piacon, és színesebb a kínálat. Ti csípitek a HTC-t? Volt/van tőlük valamilyen mobilotok? Szerintetek jó az irány, amit kijelöltek maguknak? Írjátok meg a véleményetek kommentben!

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid