Középkategóriás 5G-s mobillal készül a Samsung

0

Akár tetszik, akár nem, az 5G itt van a nyakunkon, és hamarosan már nem csak csúcskategóriás eszközök fogják támogatni az új hálózati szabványt. A Samsung megfizethetőbb 5G-s telefonja valószínűleg még az idén megérkezik, nézzük, mit lehet róla tudni!

A Galaxy Club jelentéséből kiderül, hogy a Galaxy A90 lehet a gyártó első olyan 5G-s mobilja, amely nem a csúcskategóriát képviseli. Ha emlékeztek, korábban is voltak már pletykák az A90-ről, ám az a készülék végül A80 néven mutatkozott be nem is olyan régen, mégpedig kicsúsztatható, forgó kamerával.

Samsung Galaxy A80

Egyébként a szóban forgó 5G-s készülék SM-A908N modellszámon fut, és már tesztelik Dél-Koreában. Viszont más pletykák szerint ezúttal sem az A90 lesz a végleges név, hanem a Samsung indít egy teljesen új, Galaxy R sorozatot, amelynek ez lesz az első tagja.

A pontos név tehát egyelőre nem tisztázott (Galaxy A90 vagy Galaxy R), mást viszont lehet tudni az 5G-s telefonról. Az újdonság tripla hátlapi kamerával érkezik a hírek szerint, mégpedig egy 32 MP-es és egy 8 MP-es szenzorral (a harmadik felbontása nem ismert még). Az előlapi kamera még kérdéses, nem kizárt, hogy az A80-hoz hasonlóan itt is valamilyen slider, pop-up és/vagy forgó megoldást kapunk, hogy a káva minél vékonyabb lehessen, és notch-ra se legyen szükség. Gyorstöltés téren pedig igen komoly előrelépésre lehet számítani, ugyanis egy 45W-os megoldást kaphat a készülék.

Ezeken kívül egyelőre mást nem nagyon tudni a “Galaxy A90”-ről, de ahogy közeledik a bemutató, valószínűleg további részletek is kiderülnek majd. A mobil minden bizonnyal még az idén bemutatkozik, talán valamikor a nyár vége felé vagy az őszi hónapok valamelyikében.

Végezetül annyit érdemes még tisztázni, hogy ez a mobil sem lesz olcsó. A Galaxy A80 hazánkban 224.990 Ft-os áron nyitott, tehát az 5G-s újdonság valószínűleg ennél egy kicsit még drágább lesz. Persze ezt nyilván a többi 5G-s telefonhoz lesz érdemes viszonyítani, ott van például a Galaxy S10 5G, ami ugyan Magyarországon nem kapható hivatalosan, de más országok áraiból kiindulva nálunk egész biztosan 400.000 Ft fölötti összegbe kerülne.

Forrás, Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid