Bemutatták a Huawei Nova 5, a Nova 5 Pro, valamint a Nova 5i készülékeket

0

Hiába voltak, avagy jobban mondva vannak bármilyen sötét fellegek a Huawei felett, a kínai cég egyszerűen nem áll le, és miért is tenné, hiszen a rajongók folyamatosan várják az újabb és újabb mobilokat. A vállalat a napokban több érdekes bejelentést is tett, ezek között van új lapkakészlet, három új okostelefon, de még táblagép is. Mi ezek közül most a Nova széria legújabb tagjaival fogunk foglalkozni.

A három mobil közül határozottan a Huawei Nova 5 Pro a főszereplő, hiszen a telefon mindenből a legjobbat kapta. A készülék kijelzője OLED technológiára épül, ami gyönyörű színeket és kiváló betekintési szögeket jelent. A megjelenítő szolgál otthonául az ujjlenyomat-olvasónak, a 6,39 colos Full HD+ képernyőhöz továbbá egy csepp alakú notch is tartozik, melyben 32 megapixeles kamera található. A hátlapon nem három, hanem egyenesen négy kamera virít, élen a 48 megapixeles elsődleges egységgel, ezt követi a 16 megapixeles széles látószögű konstrukció, a 2 megapixeles mélységérzékelő, valamint egy szintén 2 megapixeles makrókamera.

A telefon borítása egy Kirin 980 lapkát rejt, ami azonnal a felsőkategóriába repíti a Nova 5 Pro-t, az operatív memória kapacitása 8 GB, míg belső tárhely tekintetében kérhető 128 GB-os vagy 256 GB-os kiszerelés. A mobil 4000 mAh kapacitású akkumulátorát 40W-os SuperCharge gyorstöltéssel lehet tölteni. Az alapmodell ára 435 dollár körül alakul, míg a 8/256 GB-os kiszerelésért kereken 500 dollárnak megfelelő jüant kell leszurkolni. Létezik egy kissé különlegesebb változat, mégpedig a Huawei Nova 5 Pro Limited Edition, ami 550 dollárt ér, és különleges, lila színű FreeLance márkájú fülessel csomagolják. A Huawei Nova 5 Pro már előrendelhető a Vmall.com jóvoltából Kínában, a kiszállítás június 28-án kezdődik.

A Huawei Nova 5 alapmodell az első olyan Huawei készülék, amiben a gyártó saját fejlesztésű, 7 nm-es Kirin 810 lapkája dübörög, a chipsetet egy másik írásban külön is be fogjuk mutatni. Elöljáróban annyit, hogy a proci két Cortex-A76 magot dolgoztat ha komolyabb feladatokról van szó, ezek 2,27 GHz-en ketyegnek, mellettük hat energiatakarékos Cortex-A55 mag duruzsol 1,88 GHz-es órajelen. A grafikus gyorsítást egy Mali-G52 GPU végzi. Ezeken kívül a Nova 5 és a Nova 5 Pro mindenben megegyezik, ugyanaz az OLED képernyő vár a front, és szintén négy kamera fogad hátoldalon. Egyetlen kiszerelés létezik, 8 GB RAM-mal, valamint 128 GB belső tárhellyel, 435 dolláros áron, természetesen helyi valutából átszámítva.

A Huawei Nova 5i az összes közül a legköltséghatékonyabb, a belsejében Kirin 710 chipset húzza az igát, viszont nem notchot, hanem egy kör alakú bevágást kapott, itt virít a telefon előlapi kamerája. Az ujjlenyomat-olvasó a hátoldalra került, ahol szintén négy kamera található, egy 24 megapixeles elsődleges, egy 8 megapixeles széles látószögű, valamint ott van a 2 megapixeles mélységérzékelő, és egy makrókamera, ugyanezzel a felbontással. A kiszerelések 6/128, valamint 8/128 GB-osak. Az akku kapacitása ebben az esetben is 4000 mAh, viszont be kell érni a némileg lassabb 18W-os gyorstöltéssel. Három színben lesz elérhető a készülék – fekete, vörös, kék -, az ár pedig 290, valamint 320 dollár lesz kiszereléstől függően. A kiszállítás egy héten belül megkezdődik Kínában. Azt még hozzátesszük, hogy a bemutatón a kínai gyártó alkalmat ragadott arra, hogy dicsekedjen az év első öt hónapja alatt eladott 100 millió okostelefonnal, ennél gyorsabban sosem sikerült elérniük a kilenc számjegyű darabszámot. Egyelőre nagyon bizonytalan, hogy a cég képes-e megismételni a tavalyi 200 milliós sikerét, a jövőt illetően a cég vezetői szokatlanul csendesek voltak a rendezvényen. A saját fejlesztésű operációs rendszerről sem volt szó.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid