Két telefonszériát is elkaszálhat a Xiaomi

0

A Xiaomi vezérigazgatója, Lei Jun nemrégiben közzétett egy posztot a kínai Twitternek is nevezett Weibón, amiben a vállalat stratégiájáról beszélt. Sajnos ebből az is kiderült, hogy bizonyos szériák idén egyáltalán nem fognak frissülni, sőt, – bár ezt konkrétan nem mondta ki – talán soha többé.

A kínai vállalat első emberének írása alapján most már tudjuk, hogy a Mi Max és a Mi Note okostelefon családok idén nem fognak új példányt kapni. Utóbbi talán annyira nem is meglepő, de a Mi Max 4-re sokan vártak, pletykák is voltak róla korábban. Lei Jun arra is kitért, hogy a Mi brand továbbra is a felsőkategóriás készülékekre fog koncentrálni, és a legújabb innovációkat az olyan modellek kapják meg, mint a Mi 9/Mi 9 SE vonal (illetve ezek utódai), a Mi MIX széria tagjai, valamint a hamarosan debütáló CC széria. Ehhez képest a spektrum másik oldalán a Redmi telefonok kiváló ár/érték arányt, valamint esszenciális funkciókat fognia kínálni, egy mindenképpen megfizethetőbb áron.

Azért mi nem igazán vagyunk elragadtatva, hiszen a Mi Max telefonokat a hatalmas kijelző és az óriási akkumulátor miatt szerettük, ezek a készülékek elképesztő üzemidőre voltak képesek, és valóban élmény volt rajtuk a tartalomfogyasztás. A Mi Note mobilok pedig a Xiaomi felső-középkategóriáját képviselték, rengeteg felhasználó számára nyújtva kiváló alternatívát. Mondjuk ha kicsit utána gondolunk, a Redmi K20 (vagy nálunk Mi 9T) vonal felfogható a Mi Note termékcsalád szellemi utódjának, viszont a Mi Max telefonok eltűnése lyukat fog hagyni maga után, hiszen ha nem is mindenkinek, de sokaknak van, és lesz igénye egy óriási méretű kijelzővel, valamint brutális akkumulátorral rendelkező megfizethető okostelefonra.

Habár hivatalosan még nem kaszálták el ezt a két szériát, a jövő semmiképpen sem tűnik kecsegtetőnek számukra. Persze az is előfordulhat, hogy a következő évben lesz valamilyen táblagép méretű mobil a Xiaomi repertoárjában, de egyelőre erről nem tudni biztosat, így nagyon reménykedni sem érdemes.

Kapcsolódó cikk: Ritka jó Xiaomi leárazások, Mi Band 4 és a többiek!

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid