Megérkezett a Samsung 14 nm-es Exynos 7 Octa 7870 lapkája

0

A Samsung úgy határozott, hogy hivatalosan is a nagyérdemű elé tárja legújabb, házon belül fejlesztett lapkáját, az Exynos 7 Octa 7870-et. Ezúttal nem egy brutális fenevadról, hanem egy középkategóriás készülékekbe szánt, 14 nanométeres csíkszélességgel rendelkező dolgos kis chipsetről van szó. 

Tehát a lapkát 14 nanométeres FinFET eljárás révén állítják elő, ami egyébként a dél-koreai vállalat jelenlegi legfejlettebb, tömeggyártásban is használt metódusa. Az Exynos 7 Octa 7870-ről más egyéb részletet nem osztott meg a Samsung, de a kérdéses chipsetet már viszontláthattuk benchmark eredményekben. A Galaxy J7 2016-os kiadásában tűnt fel nem is olyan rég, és ha a hozzá tartozó szintetikus tesztadatok helytállóak, akkor a SoC egy 1.7 GHz-re skálázott, nyolc darab Cortex-A53 maggal operáló CPU-t rejt magában, illetve egy Mali-T830-as grafikai gyorsítót.

Az Exynos 7 Ocra 7870 valószínűleg az Exynos 7580 utódja lesz, amit többek között a tavalyi Galaxy J7 belsejéből már jól ismerhetünk. Remélhetőleg a Samsung minden fontosabb, eddig fel nem fedett részletet közzétesz a lapkáról, ha más nem, az új Galaxy J7 bemutatójakor.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid