Közösen szüntetné meg a SIM kártyát az Apple és a Samsung

8

Az Apple sokakat meglepett, amikor saját e-SIM kártyájával kezdte el forgalmazni a mobilnet képes iPad Air 2 modelljeit. Ez egy olyan megoldás, amelynek segítségével szoftveresen lehet eldönteni, hogy a készülék mely szolgáltató milyen csomagja szerint csatlakozik a hálózathoz. Most a cupertinoi cég és nagy ellenfele, a dél-koreai Samsung is csatlakozott egy olyan kampányhoz, mely végül a SIM kártyák megszűnéséhez vezethet. 

Több olyan jelentés is napvilágra került, melyek szerint az okostelefonos világ két legnagyobb résztvevője, a Samsung és az Apple egyesítette erőit az e-SIM kártya szabvánnyá tételéért. Ez lényegében azt takarja, hogy a készülékekbe nem kellene többet SIM kártyát helyezni, hanem egyszerűen a beállításoknál lehetne megadni, hogy melyik szolgáltató milyen csomagját szeretnénk használni. Az Apple iPad Air 2-es modelljei még egy saját, gyártói SIM-mel voltak ellátva, de a jövőben ezt egy teljesen beágyazott rendszerre cserélnék, SIM kártya nélkül.

A mobilos világ nagyágyúival állítólag olyan neves szolgáltatók és cégek fogtak össze a cél érdekében, mint a Vodafone, a Deutsche Telekom, az Orange és még sokan mások. Azzal persze számolni kell, hogy bár így sokkal egyszerűbben választhatunk majd szolgáltatót, a hűségidők nem fognak megszűnni, azaz mégsem lesz teljes a szabadság.

Azt még nem tudjuk pontosan, hogy mennyi valósul meg ebből az elképzelésből, de ha ilyen rangos játékosok álltak ki mellette, számítani lehet rá, hogy a jövőben hallunk még az eszközökbe épített e-SIM kártyákról.

PocketNow

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid