Különleges kamerafunkciót kap a Huawei P30 és a P30 Pro

0

Nem kell már sokáig kibírnunk, hiszen hamarosan bemutatkozik a Huawei legújabb szériája. Idén is a két komolyabb változat lesz majd leginkább teletömve újításokkal, és most egy újabb érdekességre derült fény, amiről eddig nem hallottunk.

Manapság már nem elég a bivalyerős hardver, hiszen ezen a téren elmosódtak a határok a különböző csúcsmobilok között. Ebből viszont a felhasználók jönnek ki jól, hiszen előtérbe kerültek a fícsörök, és a készülékhez járó extrák. A Huawei is tudja ezt, így a P30 és P30 Pro előrendelői idén is értékes ajándékkal gazdagodnak, hiszen egy Huawei Watch GT jár majd hozzájuk, ám még egy JBL Clip 2 hangszóróról is pletykálnak.

A két mobil specifikációja már nagyjából ismert, bővebben itt olvashattok róluk, és azt is tudjuk, hogy a Huawei ismét hatalmas figyelmet fordít a kamerákra, hiszen a P30 Pro egy periszkópos megoldást kap, amely 10x-es hibrid zoomra lesz képes. De nem ez lesz az egyetlen érdekes újítás, gyártó most azt is elárulta, hogy egy duál videófelvétel funkció is bekerül majd a mobilokba.

Ennek köszönhetően két hátsó kamera képes egymástól függetlenül, egyidőben rögzíteni, mi pedig osztott képernyőn követhetjük a felvételt. Így akár egyszerre készíthetünk majd mondjuk egy széles látószögű, és egy közeli videót is. 

Hogy ez a gyakorlatban mennyire lesz használható, csak később derül ki, mivel a megjelenés pillanatában sajnos nem kerül be a funkció a mobilokba, csak egy később szoftverfrissítéssel válik majd elérhetővé a duál videófelvétel lehetősége.

Forrás: GSMArena

 

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid