Külsős partnereknek szánná a Samsung az Exynos 8870-et

0

Friss információk szerint a Samsung egy Exynos 8870 elnevezésű lapkán dolgozik, amit nem saját, hanem a velük partnerségben álló cégek számára gyártana a dél-koreai óriás. A chipset valószínűleg erősebb lesz, mint az Exynos 7420, amit a Galaxy S6 és a Galaxy Note 5 belsejéből már ismerhetünk. 

A bevezetőt máris kiegészítem azzal, hogy bár az Exynos 8870 egy csúcsmodellekbe szánt megoldás lesz, nem lesz konkurenciája a nemrég bemutatott 8890-nek (amit az S7-be szánnak), mivel a külsős partnereknek szánt chipsetnek visszafogottabb lesz az órajele.

Mégis kiknek a mobiljaiban láthatjuk viszont a lapkát? Nos, akár a Meizu PRO 6 és a Meizu PRO 6 Mini burkolata alatt is ott ketyeghet majd az Exynos 8870, és még több olyan vállalatra lehet számítani, amelyek egyesítik erejüket a Samsunggal. Olyan szóbeszéd is volt alig egy hónapja, hogy a BlackBerry teszteli az Exynos 7420-at, így akár a kanadaiak is vevőek lehetnek az új SoC-re.

Tekintve, hogy a 8890-nek csak egy enyhén “butított” változatáról van szó, valószínűleg egy remek lapka lesz a végeredmény, ami kiváló készülékeket eredményezhet majd. A Samsung ezzel a húzással egyébként keményen borsot törne a Qualcomm orra alá, de persze előtte konkrétan látnunk kell, hogy mire is képes az Exynos 8870.

Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid