Itt az első Snapdragon 820-as mobil

0

A Qualcomm emberei bemutatták a legelső Snapdragon 820-szal szerelt okostelefont, ami egy kínai gyártó, a LeTV produktuma. A készülék teljes becsületes neve LeTV Le Max Pro, és egy valódi nehézsúlyú fenegyerekről van szó. 

A bemutató természetesen a Las Vegas-i CES kiállítás keretein belül zajlott le, ahol bevezetésként a mobilt működtető Snapdragon 820 lapka autóiparba szánt változatát fedték fel a közönség előtt. A Snapdragon 820Am egy időben képes hatalmas mennyiségű adat feldolgozására, tudja követni a vezető minden mozdulatát kamerák és szenzorok segítségével, több 4K felbontású kijelzőre képes tartalmat kivetíteni, sőt, valós idejű navigációs, illetve egyéb jellegű támogatással is segítheti a sofőr munkáját.

le max pro

Természetesen minket az eredeti lapka és a hozzátartozó okostelefon jobban érdekel, így beszéljünk végre róla. Amint a bevezetőben is írtuk, a készülék egy feltörekvő kínai gyártó, a leginkább stream szolgáltatásairól ismert LeTV műhelyéből származik. A modern ultrahangos biometrikus szenzorral felvértezett készülék formaterve vonzza a tekinteteket, de a belbecs is hasonlóan meggyőző. A Le Max Pro belsejében tehát egy Snapdragon 820 ketyeg, amelyet korábban már többször górcső alá vettünk itt a Napidroid hasábjain.

letv-le-max-pro-01

A brutális számítási teljesítményt – ami AnTuTuban 132 ezres pontszámot generált – 4 GB RAM, valamint opcionálisan többféle méretű belső tárhely egészíti ki. A kijelző képátlója 6.33 hüvelyk, amelyen QHD felbontásban terpeszkednek a képpontok.

letv-le-max-pro-06

A telefon fémburkolata alatt a mérnökök helyett szorítottak egy 3400 mAh kapacitású akkumulátornak, ami a készüléken futó Android 6.0 Marshmallow rendszer szoftveres segítségével minden bizonnyal képes effektíven kielégíteni a Le Max Pro energiaéhségét. A töltést egyébként egy C típusú USB csatlakozón keresztül tudjuk menedzselni. Az OS-ről pedig még annyit, hogy a gyártó megspékelte azt a saját felhasználói felületével, ami leginkább az Apple iOS-éhez vagy a Huawei EMUI interfészéhez hasonlatos.

letv-le-max-pro-03

Fényképek készítésében is élvonalbeli lehet a kínaiak csúcsmodellje, hiszen egy optikai képstabilizátorral ellátott 21 megapixeles elsődleges kamera került a hátlapra. A telefon ára egyelőre nem ismert, az viszont biztos, hogy az ázsiai vállalat ezzel a modellel szeretne globális rajongótábort kiépíteni, tehát az értékesítés nem szorítkozik majd Kína határai közé. Az AndroidCentral munkatársa videót is készített a LeTV csúcsragadozójáról, amit itt Ti is megtekinthettek.

AndroidCentralGSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid