Lassan elavulttá válik a Samsung néhány népszerű középkategóriás mobilja

0

A 2021 márciusában megjelent Galaxy A52 és Galaxy A52 5G mobilok (illetve az A72 is) még azelőtt debütáltak, hogy a Samsung hosszabbított volna a készülékei támogatásán, vagyis rövidebb ideg kapnak frissítéseket, mint a későbbi modellek, és emiatt hamarabb is lesznek elavultnak tekinthetők. Bár a Galaxy A52s kicsit később érkezett, erre is ugyanez vonatkozik.

A Samsung az újabb középkategóriás telefonokra már 4 verziófrissítést és 5 évig tartó biztonsági támogatást ígér, a Galaxy S24 széria tagjait pedig ennél is tovább, 7 évig fogják frissíteni, és megkapják a 7 nagy verziófrissítést is. A bevezetőben említett modellekre viszont még “csak” 3 nagy Android verziót és összességében 4 év támogatást ígértek meg.

A népszerű középkategóriás telefonok még Android 11-gyel jelentek meg 2021-ben, vagyis az Android 14 volt az utolsó nagy frissítésük, az Android 15-öt már nem kapják meg. Kisebb biztonsági javítások ugyan még jönnek rájuk, de egy év múlva, 2025 márciusában ezek is véget érnek az A52, az A52 5G és az A72 esetében.

  • Megjegyzés: A Galaxy A72 támogatásáról ellentmondó információk vannak. A gyártó eredeti közleménye szerint ugyanaz vonatkozik rá, mint az A52-re, vagyis 3 nagy verziófrissítés és 4 év biztonsági támogatás. Ezek alapján már nem lesz rá Android 15, ennek ellenére van, ahol azt írják, hogy igen. Jó eséllyel tévedésről van szó, valamelyik cikkben rosszul jelent meg, aztán mások átvették, de biztosat egyelőre nem tudunk.

Samsung Galaxy A52s

A 2021 augusztusában debütált Galaxy A52s hasonló helyzetben van, mint az eredeti A52 mobilok, ugyanúgy az Android 14-gyel ér véget a karrierje, viszont kisebb frissítéseket egy fél évvel tovább kap majd, mint a társai.

Ettől függetlenül persze még lehet majd használni a mobilokat, de jövőre biztonsági szempontból már elavulttá válnak, vagyis lassan el lehet gondolkozni a cserén.

Via Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid