Hivatalos a Vivo X Fold 3 és az X Fold 3 Pro

0

Megérkeztek, még könnyebbek és még gyorsabbak a Vivo új hajlítható készülékei, az X Fold 3 és az X Fold 3 Pro. Az utóbbi a gigantikus, 5700 mAh kapacitású akkumulátora és a belsejében szolgálatot teljesítő Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészlet miatt egyaránt méltó lehet a figyelemre, de az alapmodell is vonzó ajánlatnak mondható.

A Vivo X Fold 3 mindössze 219 grammot nyom, így a legkönnyebb könyvszerű hajlítható mobil jelenleg. A Honor V Purse egy kicsit könnyebb a maga 214 grammjával, de ez kifelé hajlik, és nincs rajta másodlagos képernyő, ami tovább növelné a súlyát. Egyébként az újdonság hajlítható mobil létére légiesebb, mint néhány hagyományos kialakítású készülék. Ott van például az iPhone 15 Pro Max, ami 221 graamot, vagy a Samsung Galaxy S24 Ultra, ami 232 grammot nyom. A vastagság is mindössze 10,2 mm-es.

Mindkét okostelefon ugyanazokat a kijelzőket kapja, a belső panel 8,03 hüvelykes képátlóval, 2480 x 2200 pixeles felbontással és 120 Hz-es képfrissítési rátával bír. A Samsung E7 panel fényereje elérheti a 4500 nitet is. A külső képernyő 6,53 hüvelykes, felbontása 2748 x 1172 képpont, és ugyanúgy támogatott a 120 Hz-es képfrissítési ráta. A gyártás során Q9 Plus képernyőt használnak, de ez is simán ragyoghat 4500 niten. Az előző generációhoz képest gyakorlatilag több, mint kétszeres a fényerő, mert az X Fold 2 esetében 1800 és 1600 nit volt a maximum a két megjelenítőn.

A két mobil közül a Vivo X Fold 3 Pro rendelkezik nagyobb hardveres teljesítménnyel, amelyet a Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészlet biztosít. A chipsetet a gyártó saját fejlesztésű Vivo V3 képfeldolgozó chipjével egészítik ki. Az okostelefon kétféle konfigurációban kerül forgalomba, az egyikben 16 GB RAM és 512 GB belső tárhely, a másikban 16 GB operatív memória és 1 TB háttértár található, akármelyik is lesz a kiszemelt, LPDDR5X RAM és UFS 4.0 tárhely modulok kerülnek a belsejébe.

A hajlítható mobil hátlapján 50 megapixeles elsődleges kamera található, amelynek belsejében egy 1/1,3 hüvelykes OmniVision OV50H szenzor teljesít szolgálatot, f/1,68 rekeszértékű lencse mögött, optikai képstabilizátorral kiegészítve. A képrögzítő rendszer másik prominens tagja egy 64 megapixeles, 3x telefotó modul, amely OmniVision OV64B érzékelővel bír, és f/2,57 apertúrájú lencsék mögött foglal helyet. Kapunk még egy környezetét 119 fokban érzékelő ultraszéles látószögű egységet 50 megapixeles felbontással, Samsung JN1 érzékelővel. Szelfikamera van a belső és a külső képernyőnél is, mind a kettő 32 megapixeles.

Az alapmodell belsejében Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészlet teljesít szolgálatot, amely mellé kiszereléstől függően 12 GB RAM, illetve 256 GB háttértár, vagy 16 GB operatív memória, valamint 1 TB háttértár kerülhet. A V3 képfeldolgozó chip ebben a készülékben nem található meg. Ennek ellenére azért a képrögzítési képességek nem sokkal rosszabbak, mint a Pro modell esetében. Az elsődleges kamera 50 megapixeles, Sony IMX920 szenzorral rendelkezik, ami egy f/1,75 rekeszértékű lencse mögött foglal helyet, és szintén biztosítja az optikai képstabilizáció előnyeit.

A hátlapon találunk még egy 50 megapixeles portré kamerát, Sony IMX816 szenzorral, illetve egy szintén 50 megapixeles, ultraszéles látószögű modult, ugyanazzal a Samsung JN1 egységgel, mint ami a Pro kiadásban is megtalálható. A szelfikamerák szintén 32 megapixelesek. Mindkét Vivo X Fold 3 készülék könnyű, szénszálas zsanérral lett felszerelve, amely mindössze 14,98 grammot nyom. A TÜV Rheinland tanúsította, hogy a mechanika 500 ezer hajtást is gond nélkül kibír. A Vivo növelte a készülékek cseppállóságát is, az előlap 11-szer, a hátlap pedig 15-ször ellenállóbb, mint az előző modell. A hajlítható kijelző ütésálló fóliát kapott az ultravékony üveg mellett.

Az elemekkel szembeni tűrőképesség az, amiben még a két készülék különbözik. A Pro modell IPX8 minősítésnek megfelelő kialakítást kapott, míg az alapmodell esetében IPX4 védelemmel kell beérni. Mivel az X Fold 2 semmilyen IP besorolásnak megfelelő oltalmat nem kapott, így mindkét készülék előrelépést jelent közös elődjéhez képest.

A Vivo X Fold 3 Pro 5700 mAh kapacitású akkumulátorral bír, ami ugyancsak méretesnek számít a hajlítható kijelzős mobilok világában. Az alapmodellnek sem kell szégyenkeznie, az X Fold 3 belsejében 5500 mAh kapacitású aksi biztosítja a működéshez szükséges energiát. A töltési sebesség a Pro variáns esetében 100 watt kábelen keresztül, 50 watt vezeték nélküli padokkal, az alapmodell pedig kizárólag kábelesen táplálható, legfeljebb 80 wattal.

A Vivo mindkét újdonsága dual-SIM támogatással, 5G modemmel, Wi-Fi 7 és NFC modullal, illetve infravörös porttal egyaránt fel lett vértezve. A Vivo X Fold 3 Pro USB-C csatlakozója megfelel az USB 3.2 Gen 2 szabványnak. A készülékek sztereó hangszórókat, illetve Wireless, Lossless, Hi-Fi audio támogatást kaptak. Az újdonságokra fizikai némító gomb is került.

A Vivo X Fold 3 Pro ultrahangos kijelző alá szerelt, ujjlenyomat-olvasót kapott, mégpedig mindkét képernyője alá, az alapmodell pedig egy oldalsó keretre szerelt biometrikus szenzorral azonosítja a tulajdonosát. Ami pedig az árakat illeti: az alapmodell 12/256 GB-os legolcsóbb konfigurációja 354 ezer forintnak megfelelő helyi valutát kóstál. Az okostelefon fehér és fekete árnyalatban választható.

A Vivo X Fold 3 Pro indulóára pedig 506 ezer forinttal egyenértékű jüan, ezért az összegért a korábban már említett 16/512 GB-os kiszerelést kaphatják a kínai vásárlók. Jelenleg mindkét okostelefon előrendelhető, a kiszállítások a hónap végén kezdődnek. Nemzetközi forgalmazásról egyelőre nem esett szó.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid