A Leagoo T5c lett az első mobil az új Spreadtrum SC9853i processzorral

0

A Leagoo bejelentette, hogy a legújabb telefonjuk, a Leagoo T5c a korábban használt MTK megoldások helyett egy teljesen új, Spreadtrum processzorral érkezik, amely kifejezetten jónak tűnik az árkategóriájában.

A Leagoo T5c lett az első telefon, amelyet a Spreadtrum SC9853i chipset hajt, és a gyártó nem véletlenül döntött ezen hardver mellett. Egy kifejezetten olcsó, de mégis modern középkategóriás lapkáról van szó.

Az új Spreadtrum egység a korábbi MT6750-es megoldást váltja, ami nem csak jobb teljesítményt, de energiatakarékosabb működést is eredményez. Míg a MediaTek lapkája a kissé elavult 28 nm-es gyártástechnológiára épül, addig a SC9853i már 14 nm-es csíkszélességgel készült, ami hatalmas előrelépés.

A Spreadtrum SC9853i egy 8 magos, 64 bites processzorral bír, a maximális órajel pedig 1.8 GHz. Az Intel 14 nm-es FinFET gyártástechnológiája révén ez a hardver összességében 39%-kal erősebb az AnTuTu szerint, mint az MT6750, emellett ráadásul kevesebbet is fogyaszt. Maga az egymagos teljesítmény egyébként 25%-kal nőtt, a többmagos pedig 36%-kal.

A Leagoo T5c további specifikációi: 5.5 colos Full HD IPS kijelzős, 3 GB RAM, 32 GB tárhely, 13+2 MP-es duál kamera (Samsung és OV szenzorok), ujjlenyomat-olvasó, valamint 3000 mAh-s LG akkumulátor 5V/2A-es töltéssel.

A középkategóriás telefon mindössze 129.99 dolláros árcédulát kapott, ami nagyon jól hangzik. A készülékre már elő lehet regisztrálni a Leagoo weboldalán, amellyel esélyed nyílik akár 1.99 dollárért hozzájutni a mobilhoz. Az előrendelés hamarosan indul, a kiszállítást pedig december 5-én kezdik.

forrás: Leagoo

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid