Tovább csökkentek a tablet eladások, de nem mindenki járt rosszul

0

2017 harmadik negyedévében 40 millió táblagépet értékesítettek az IDC jelentése szerint, ami összességében a csökkenő tendencia folytatását jelenti. Az alábbiakban az is kiderül mi okozhatja ezt a jelenséget, illetve melyek azok a gyártók, amelyek ennek ellenére is növekedést tudtak produkálni az említett piaci szegmensen belül.

A tabletek iránti kereslet csökkenésének hátterében az okostelefonok és tradicionális PC-k iránti növekvő érdeklődés állhat. A csökkenő tendencia immáron a tizenkettedik egymást követő negyedév óta tart. Az elemzők szerint a visszaesés 5.4 százalékos a 2016 harmadik negyedévében eladott 42.3 millió táblagéphez képest. Érdekes módon azonban az öt legnagyobb vállalatból négynek nőtt az eladási száma az előző év azonos időszakához képest. Az Apple 10.3 millió tabletet adott el, ami 25.8 százalékos gyarapodást jelent a számukra. A Samsung 6 millió masinán adott túl, ami +15 százalékot jelent, és az Amazon is jól teljesített, amivel a lista harmadik helyét birtokolja. A Huawei és a Lenovo van a negyedik helyen holtversenyben, mindkét cég 3 millió táblagépet értékesített az elmúlt negyedévben.

Samsung Galaxy Tab S2 8.0

A csökkenést a többi gyártó produkálja. Tavaly a júniustól szeptemberig tartó időszak alatt 18.1 millió tabletet adtak el, az összes értékesített szerkezet 42 százalékát. Idén viszont csak 13.3 millió példányra futotta, ami a már említett 40 millió gépnek az egyharmada. További érdekesség, hogy az IDC felmérése szerint a lecsatlakoztatható és az egybeépített billentyűzettel szerelt 2 az 1-ben gépezetek tulajdonosai inkább az utóbbi (hibrid) masinákat ajánlják az előbbiek helyett. A hamarosan induló ünnepi időszak kritikus lehet mindkét termékkategória számára – állítják az elemzők.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid