Lebukott a Sony Xperia Z5 és Z5 Compact

0

Több új Sony csúcsmobil is készülőfélben van az eddigi hírek alapján. Folytatódik egyrészt a Z sorozat, és állítólag lesz egy teljesen új széria is, ami valószínűleg az S60 és S70 néven említett készülékekből fog állni. Most az előbbi csoportba tartozó Z5 és Z5 Compact bukkant fel, és néhány érdekes részlet is kiderült róluk.

Az Xperia Blog birtokába került néhány UAProf (User Agent Profile) dokumentum, amik két új Sony készülékről szólnak. Az egyik az E6603 modellszámot viseli, ez lesz valószínűleg az Xperia Z5, a másik pedig E5803 jelzés alatt fut, ami a Z5 Compact lehet.

A rossz hír, hogy a dokumentumok szerint mindkét készüléket a Snapdragon 810-es processzor hajtja majd, ami ugyebár több csúcsmobilnak is megpecsételte a sorsát, ez felelős többek között az Xperia Z4 (és Z3+) túlmelegedési problémájáért.

Az is kiderült, hogy a Z5 1080p-s, míg a Z5 Compact 720p-s kijelzővel érkezik, ami szintén nem jelent előrelépést a korábbi generációkhoz képest.

Az Xperia Blog egyébként azt az információt kapta, hogy nem lesz komolyabb dizájnváltás a Z5 széria esetében sem, továbbra is marad az OmniBalance formavilág, ami már a 2013-as Xperia Z óta jellemzi a Sony csúcsmobiljait.

Persze van még remény, egyrészt lehetséges, hogy a bemutatóig még változtat pár dolgon a gyártó, másrészt pedig két teljesen új modell is készülőben van (a már említett S60 és S70), amik meghozhatják a sokak által várt megújulást.

XperiaBlog

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid