Lebukott a Xiaomi 12 Mini

0

Ha minden a tervek szerint alakul, az első Qualcomm Snapdragon 898 vagy Snapdragon 8 Gen 1 (egyelőre még nem tudni, melyik lesz a végleges elnevezés) lapkakészlettel szerelt készülékek jövő hónap közepén debütálhatnak, és a legelső mobil, amelyet egy ilyen chip hajt, a Xiaomi 12 lehet. A kínai gyártó valószínűleg csak az alapmodellt jelenteti meg idén, a Pro és Ultra variánsok jövőre érkezhetnek, ám ezek mellett számítani lehet egy Mini változatra is, ami a most kiszivárgott jellemzői alapján a kompakt(abb) zászlóshajókra vágyó felhasználók igényeit elégítheti ki Android fronton.

A Weibón közzétették a Xiaomi 12 Mini állítólagos plakátját, amely felfedi a készülék konfigurációját, külalakját, és a várható árát is. Ha ezek az információk valódiak, akkor egy olyan okostelefon érkezésére lehet számítani, amelynek teljesen lapos, 6,28 hüvelykes képernyője lesz, egy középre igazított kivágással az előlapi kamerának, a hátlapon pedig egy hosszúkás kialakítás foglalja majd magában a képrögzítő egységeket, szám szerint hármat.

A Xiaomi 12 Mini belsejében Qualcomm Snapdragon 870 lapkakészlet teljesíthet szolgálatot, aminél nyilván vannak újabbak és erősebbek, ám az tagadhatatlan, hogy teljesítmény és fogyasztás szempontjából ez az egyik legkiegyensúlyozottabb lapkakészlet jelenleg. A rendszer gyorsaságához az is hozzájárul majd, hogy UFS 3.1 tárhelyek és LPDDR5 RAM egységek kerülnek beszerelésre, szóval akárhogy is vesszük, nyugodtan hivatkozhatunk a készülékre zászlóshajó gyanánt.

Az akkumulátor kapacitása az itt látható összesítés szerint 4200 mAh lesz, a telefon támogatja majd a 67 wattos kábeles, illetve az 50 wattos vezeték nélküli töltést. A Xiaomi 12 Mini 3D-s kettős hangszórókat, X-tengelyes lineáris rezgőmotort, NFC chipet és infraportot is kaphat.

Az okostelefonból összesen háromféle kiszerelés lesz kapható, egy 8/128, egy 8/256, valamint egy 12/256 GB-os. A mobil helyi pénzből átszámítva 564, 611 és 677 dollárba kerülhet a választott konfigurációtól függően, ami a mi kis hazánk valutájában nagyjából 180, 195 és 216 ezer forintot jelentene, persze a hazai árak minden bizonnyal magasabbak lesznek, ha a kompakt készülék nálunk is forgalomba kerül.

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid