Ezekkel a mobilokkal törne be a Sharp az európai piacra

0

Azért reméljük senki nem felejtette el, hogy melyik gyártó volt, amelyik először elkezdte a “keret nélküli” kijelzős mobilok széleskörű alkalmazását. A Sharpról van szó, amely az utóbbi időben leginkább Japánban tevékenykedett, de már korábban ígéretet tett arra, hogy az európai vásárlóknak ezután hivatalosan is kínálni fog bizonyos készülékeket. Most kiderült, mit is hoznak nekünk a japánok.

A tavalyi IFA kiállításon jelentette be a Sharp az európai terjeszkedést, illetve azt, hogy az idei év második negyedében már érkezni is fognak ezek a telefonok az öreg kontinensre. A gyártó elmaradt teljesíteni ezt a fogadalmat, mivel már július van, de ami késik az nem múlik. A mobilok közül kettő már meg is jelent a színen, még ha nem is feltétlenül vadonatúj masinákról van szó.

Itt van példának okáért a Sharp Aquos C10, ami nem egyéb, mint egy újra kiadott Aquos S2 némileg kisebb akkumulátorral. A megjelenítő 5.5 colos, felül ott röhög a notch, a burkolat alatt pedig egy Qualcomm Snapdragon 630 chipset zakatol 4 GB RAM, valamint egy 64 GB-os belső tárhely mellett. A hátlapon 12 és 8 megapixeles szenzorok alkotják az elsődleges kamerarendszert, a telep kapacitása 2700 mAh – na ez mondjuk nem valami acélos -, de a rendszer legalább Android 8.0 Oreo, és kapunk NFC chipet is. A mobil 399 eurós áron lesz kapható.

A Sharp B10 egy nem annyira penge modell, de az alsóbb kategóriában még akár sikeres is lehet. A kijelzője 5.7 colos, a felbontása 720×1440 pixel, a hátsó oldalon két 13 megapixeles kamera van, a mobilban pedig egy 1.5 GHz-es órajelen pörgő nyolcmagos processzor dolgozik. Az operatív memória 3 GB, a háttértár 32 GB-os, és a telep 3840 mAh kapacitással rendelkezik, szóval ilyen téren ez a modell felmossa az előzővel a padlót. Sajnos a B10 csupán Android 7.0 Nougat rendszert futtat, ami egy cseppet fura a számunkra. A mobilt 299 eurós áron lehet majd hazavinni.

A telefonok közül különös módon az Aquos B10 fogja kapni a nagyobb marketinget, legalábbis állítólag. Elvileg számíthatunk egy harmadik okostelefonra is a Sharp műhelyéből, ami ha minden igaz az Aquos S3 lehet, Aquos D10 néven.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid