Lefotóztak egy mobilt Android 11 rendszerrel

0

Habár csak hosszú hónapok múlva várható az új Android hivatalos megjelenése, kétség sem férhet hozzá, hogy a Google már keményen dolgozik a 11-es főverzión. Ezt látszik megerősíteni az a nemrégiben kiszivárgott fotó, amelyen egy Google Pixel 2 XL készülék látható, amint éppen az új rendszert futtatja.

Valószínűleg az első tesztelési célzatú firmware-t láthatjuk, ami a mobilon mint Android R van listázva. Egy ilyen szoftver még messze nem befejezett, a fejlesztők a futtatás közben az esetleges hibákat keresik. Az viszont nagyon jó hír, hogy egy régebbi modellen, a 2017-es Google Pixel 2 XL-en végzik ezeket a próbákat, ugyanis ez azt jelenti, hogy a készülék megkapja az idén érkező új Android rendszert. Általában minden év márciusában teszik közzé az első fejlesztői bétát, majd tavasszal a hivatalos bejelentés is megtörténik, rendszerint a Google I/O konferencián. E jeles rendezvényt idén május 12. és 14. között fogják tartani.

Egyelőre nem igazán dúskálni információkban az új rendszert illetően, de azért pár dolgot hallottunk már. Az egyik ezek közül az, hogy végre megszűnik a 4 GB-os fájl limit mozgókép rögzítésekor, amit még 2014-ben talált ki a Google, de akkoriban a telefonok még nem támogatták 4K videók készítését. Ha most valaki hosszabban akar videózni a mobiljával, akkor a rendszer részekre osztja a felvételt, tehát nem egyetlen fájlba kerül mentésre, ám az Android 11-ben ez megváltozhat. Ti milyen egyéb újításoknak örülnétek?

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid