Lefotóztak egy Snapdragon 898 processzoros mobilt

0

Egyelőre nem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy milyen névre fog hallgatni Qualcomm következő csúcskategóriás lapkája, a legtöbben mint Snapdragon 898 hivatkoznak az SM8450-re, de láttuk már említve Snapdragon 895-ként is. Ha minden jól megy, akkor a Snapdragon 888 utódját most decemberben fogják leleplezni, és nyilván amíg be nem mutatják, számtalan pletyka, szivárogtatás kerül majd napvilágra a lapkakészlet kapcsán. Most például valaki lefotózott egy készüléket, amelynek ez a chip a lelke, és a fotó megerősít néhány korábbi értesülést.

Nyilván önmagában egy Snapdragon 898-as mobilról készült fotó nem árulna el túl sokat, de ezt a rejtélyes készüléket éppen úgy fényképezték le, hogy a képernyőn a Device Info HW nevű alkalmazás látható, ami megjelenít néhányat a chipset adatai közül. Az elsődleges mag, amelynek alapjait a Cortex-X2 szolgáltatja, 3,0 GHz-en pörög, kapunk továbbá három Cortex-A710 alapú, 2,5 GHz-en zakatoló, illetve négy energiatakarékos, Cortex-A510 konstrukciójú magot, utóbbiak 1,79 GHz-en duruzsolnak. Ezek az adatok összhangban vannak a korábbi szivárogtatásokkal, szóval a tippmesterek nem csak a levegőbe beszélnek.

Azt még nem tudni pontosan, hogy mennyire nő majd a teljesítmény az Adreno 730 GPU esetében, de egyfelől architektúrális fejlesztések lesznek, másfelől a Samsung 4 nanométeres gyártási eljárása is hozzájárul majd a gyorsuláshoz. Bizonyos pletykák 20 százalékos növekedésről beszélnek a mostani Adreno 660-hoz képest.

Bár ezen a képen nem látni róla információt, a lapkakészlet állítólag egy X65 5G modemmel is fel lesz szerelve, amelynek elméleti letöltési sebessége elérheti akár a 10 Gbps-ot is.

Már csak az a kérdés, hogy a képen vajon milyen típusú készülék látható? Lehet akár egy a Qualcomm által összerakott, kereskedelmi forgalomba sosem kerülő tesztkészülék – bár azok nem feltétlenül ilyen csinosak -, vagy az a Vivo mobil, amit a közelmúltban teszteltek, és ez a lapka hajtotta. Akadnak olyanok is, akik a képen lévő készüléket a Xiaomi 12 prototípusának vélik.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid