Lehet, hogy a Google Tensor lapkája valójában egy kiadatlan Exynos chip

0

Azt már valószínűleg minden hallotta, hogy a Google Pixel 6 mobilok belsejében idén már egy saját fejlesztésű Tensor processzor fog dolgozni. A legújabb értesülések szerint a lapkát a Samsung gyárthatja, ez még önmagában nem is olyan nagy szám, viszont most azt beszélik, hogy a Google lapkája igazából csak egy kiadatlan Exynos chip, más névvel.

Igazából az Apple pezsdítette fel az egész iparágat az M1 lapkájával, mióta az a proci megjelent a színen, hirtelen minden gyártó kétszeresen vonzó ötletnek találja a házon belüli lapkák fejlesztését. M1 ide vagy oda, a többiek sem ma kezdték a egyedi tervezésű chipek megalkotását és gyártását, a Samsung például óriási rutinnal rendelkezik az Exynos lapkáinak köszönhetően. És a friss hírek szerint a Google Tensor sem egyéb, mint egy kiadatlan és átnevezett Exynos chip.

Állítólag az Exynos 9855 lapkáról van szó, ami sosem jelent meg, viszont a fejlesztés ideje alatt a Whitechapel kódnevet viselte, és mit ad isten, a Google is ezt a fedőnevet alkalmazta, amikor a színfalak mögött a Tensor lapkára hivatkozott. A hardver fejlesztése úgy tűnik egyidőben zajlott az Exynos 9925 chip kidolgozásával, ami majd mint Exynos 2200 kerülhet a nagyközönség színe elé, amikor jövőre debütál a Samsung Galaxy S22 mobilokkal, tudjátok, ez lesz az, amiben az AMD által kreált RDNA2 grafikus gyorsító szolgál.

A kódneveket összevetve a Tensor (vagy az Exynos 9855) a legközelebb az Exynos 9840-hez áll, amit mindenki Exynos 2100-ként ismer. Ez az a proci, ami bizonyos régiókban a Galaxy S21 telefonokba került. Ezek alapján a Google Tensor teljesítményét valahol az idei és a következő Exynos nagyágyú közé lehet pozicionálni. Amennyiben a fáma igaz, a Samsungnak jóval komolyabb szerepe lehetett a Google lapkájának fejlesztésében, mint hinnénk, és nem csupán a bérgyártó szerepét töltik be. Hivatalos megerősítés nyilván nincs, nem is igen lesz mostanában, de ez az új pletyka eléggé valószínűnek tűnik. Egyébként nincs semmi rossz abban, hogy a Google és a Samsung szorosan együttműködött, amennyiben a Tensor lapka teljesítménye és működése hozza az elvárt szintet. Ti mit gondoltok erről?

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid