JIMMY PowerWash HW8 Pro teszt – Vizes porszívó és felmosó a Xiaomitól

0

Nem csak a porszívózáshoz, hanem a felmosáshoz is vannak már praktikus, modern eszközök, amelyek nagyban megkönnyítik és felgyorsítják a házimunkát. A most megjelent PowerWash HW8 Pro is pontosan ezt ígéri, és az alábbi tesztben igyekszünk fényt deríteni arra, hogy megéri-e beruházni rá. Elöljáróban annyit, hogy egy olyan vezeték nélküli porszívóról van szó, ami a száraz szennyeződések mellett vízzel, illetve nedves vagy folyékony dolgokkal is elbánik, és felmosásra is alkalmas.

  • A Xiaomi almárkája, a Jimmy által piacra dobott PowerWash HW8 Pro már rendelhető a Geekmaxi oldalán, ahol bevezető akcióban 229,99 euróba kerül a JIMMYHW8Pro kuponnal gyors szállítással EU raktárról, ami átszámolva olyan 82 ezer Ft. Ezen felül már semmi plusz költséged nem lesz! További részletek és rendelés ezen a linken.

Csomagolás, tartozékok

A készülék pontosan olyan dobozban jön, mint a Jimmy hagyományosabb vezeték nélküli porszívói, és itt sem lehet panasz a gondos csomagolásra.

Magán az eszközön kívül az alábbiakat kapjuk:

  • Kivehető, cserélhető akkumulátor
  • Talp és töltő állomás
  • Extra forgókefe (a gépben már alapból van egy)
  • Kis műanyag tároló/szárító az extra forgókefének
  • EU szabványos töltő adapter
  • Fél liter tisztító folyadék
  • Apró tisztító kefe, ami a feltekeredett hajszálak levágására is alkalmas

Dizájn, kivitel

A HW8 Pro kicsit más kialakítást kapott, mint a száraz porszívók többsége. Itt a lényegi rész alul található, míg fentre csak a markolat került a vezérlőkkel. A fogása egyébként kényelmes, kézbeillő, és van két gombunk, az egyik a ki- és bekapcsolásra, a másik pedig a két erősségi fokozat közötti váltásra való. Van továbbá egy ravasz, amivel vizet tudunk spriccelni a felmosandó részre.

A “gépház” elég menőn néz ki, elöl van rajta egy nagy kijelző, ami az akku töltöttségén kívül elég sok mindent tud jelezni (üres vagy teli tartály, fokozat, hibák, stb.).

A hátsó részen, felül találjuk az aksit, ami egy lenyitható fedél alatt rejtőzik, és bármikor könnyen cserélhető.

Az alsó fertályon van két víztartály, a hátsó 450 ml-es, ebbe a tiszta víz kerül, amibe opcionálisan tisztítószert is tehetünk, az első pedig 350 ml-es, ide jön a felszívott koszos víz és minden egyéb szennyeződés. Mindkettő egy gombnyomással kivehető, könnyű őket üríteni és elmosni.

Végül legalul találunk két kereket, illetve a felmosó fejet, amit egy motorikusan forgó kefe tesz még hatékonyabbá. Illetve elöl van egy kis spriccelő, ami tiszta vizet juttat a felmosandó részre.

A készülék háza teljes egészében műanyag, de minőségre teljesen rendben van, és a dizájnra sem lehet panasz, egy modern, prémium takarító kütyü benyomását kelti a HW8 Pro, és ez nem is áll távol a valóságtól.

Használat, funkciók, üzemidő

A Xiaomi JIMMY PowerWash HW8 Pro működtetéséért egy 300W-os kefe nélküli elektromotor felel, ami egész komoly, 15.000 Pa szívóerőt biztosít. A normál száraz porszívók esetében persze ennél vannak már nagyobb számok is, de nem igazán lehet összehasonlítani a kettőt, hiszen itt más a funkcionalitás. A sima HW8 egyébként annyiban különbözik, hogy az csak 7.000 Pa szívóerőre képes, és kicsit az üzemideje is gyengébb.

A készülék alapvetően három dologra jó: normál porszívózás, vizes porszívózás (vagyis nedves, folyékony dolgok felszívása), illetve felmosás. Ezeket mutatjuk be most röviden.

A Xiaomi kütyüje használható tehát normál száraz porszívóként végig mehetünk vele a padlón vagy a szőnyegen mindenféle nedvesítés nélkül, és szépen teszi is a dolgát, felszívja a port és az egyéb apró szennyeződéseket. A kifejezetten erre kitalált eszközök azonban sokoldalúbbak ezen a téren, a hagyományosabb vezeték nélküli porszívók a cserélhető fejek és a hosszabbító csövek révén alkalmasak polcok, kanapék, matracok vagy autók takarítására is, ezekre már nem jó a tesztalanyunk. Cserébe viszont nem ijed meg a víztől!

A HW8 Pro akkor is segítségünkre lesz, ha kiborítjuk a reggeli kávét, a müzlit, a húslevest vagy a főzeléket, esetleg a kutyánk kisdolgát végzi a padlóra. Szinte bármilyen vizes, nedves szennyeződést felszív a Xiaomi takarító eszköze, ami nagyban megkönnyíti a dolgunkat a váratlan helyzetek esetén. Természetesen ha nagyobb szilárd dolgok vannak a padlón, akkor azokat nem fogja eltávolítani, de a finomabb, apróbb szemű részeket a folyadékkal együtt felszívja a “koszos” tartályba. Feltéve persze, ha szilárd felületről van szó (csempe, járólap, linóleum, parketta, stb.), a szőnyegeknél jóval kisebb a hatékonyság vizes takarítás esetén, de ez érthető is, szőnyeget nem igazán szoktunk felmosni.

Végül ott van a normál felmosás, amire szintén alkalmas a HW8 Pro. Egyrészt gyorsabb vele dolgozni, mint a hagyományos kézi felmosókkal, nem kell állandóan szünetet tartani a rongy kimosása miatt, másrészt pedig szinte teljesen száraz felületet hagy maga után, vagyis nem kell annyit várni, hogy újra járkálhassunk a felmosott padlón.

Nagyon jól működik a két tartályos megoldás, mindig tiszta víz jut a padlóra, a koszos pedig felszívásra kerül egy másik helyre. A munkát megszakítani csak akkor kell, ha elfogyott a víz a hátsó tartályból, vagy megtelt az első a szennyezett vízzel. Ilyenkor egy gyors feltöltés vagy ürítés után lehet folytatni a felmosást. Érdemes külön kiemelni, hogy a Xiaomi készüléke megáll magától is, a tároló nélkül, így nem kell lefektetni minden műveletkor, stabilan megmarad álló helyzetben.

Hátrányként kell megemlíteni, hogy a fej nagyobb mérete miatt szűkebb helyekre már nem tudunk benyúlni vele, illetve ágyak, szekrények alatt is jellemzően 20-40 cm mélységbe fog beérni a kefe. A nagyobb, egybefüggő részeken viszont rettentően gyorsan lehet haladni a masinával, szépen végzi a dolgát.

Van még egy hasznos funkció, az öntisztítás. Ha az állványba helyezzük a masinát, és megnyomjuk hosszan a fokozatváltó gombot, akkor beindul a tisztító mód. Ilyenkor tiszta (vagy tisztítószeres) vizet spriccel maga alá, és elkezdi forgatni a kefét, a kioldódó koszt pedig felszívja. Ezután megindul az aksi töltése, a vizes kefét pedig érdemes kiszárítani, és átcserélni a másikra, ami már alapból száraz.

Az akkupakk 28,8V-os és 3000 mAh-s, amivel normál használat esetén 35 perc, maximális fokozaton pedig 25 perc folyamatos működés érhető el. Ezek reális idők, a valóságban is teljesülnek, és igazából többre nem is lesz szükségünk. Gyors, helyi takarítások esetén, ha például kiborult valami, akkor nem annyira számít az üzemidő, de a fél órába simán belefér egy egész lakás felmosása is, több nagyobb helyiséggel.

Ha pedig végeztünk a munkával, vagy csak lemerült az aksi, akkor feltesszük a dokkolóra, és már meg is indul a töltés. Ez egyben tároló is, tehát nem kell külön figyelmet fordítanunk a dologra, amikor újra szükség van az eszközre, akkor már megint tele lesz az akkumulátor. Egy teljes töltés egyébként olyan 5 órát vesz igénybe, ehhez egy EU-s adaptert kapunk.

Összegzés, ár

Összességében egy minőségi, jól használható készülék lett a JIMMY PowerWash HW8 Pro, ami szépen teszi a dolgát. Akár van már otthon vezeték nélküli porszívónk, akár egy hagyományosabb, kábeles készüléket használunk, egy ilyen vizes megoldásnak van helye a háztartásban, főleg mivel a felmosást is megoldja.

Nagy előnye, hogy nem kell vezetékkel bajlódni, és konnektortól konnektorig haladni, egyszerűen csak előveszed, megnyomsz egy gombot, és már működik is. Ha véletlenül kiborul valami a padlóra, vagy kisgyerek/háziállat van a családban, akkor nagy hasznát fogjuk venni, felgyorsítja és kényelmesebbé teszi a szennyeződések feltakarítását. Ha pedig egész helyiségeket kell felmosni, akkor abban is hű társunk lesz, gyorsan lehet haladni vele.

A hátrányok igazából a készülék jellegéből adódnak, nem lehet vele például olyan sokoldalúan porszívózni, mint azokkal a modellekkel, amiket erre találtak ki (pl. Jimmy JV85 modellek), illetve felmosásnál a szűk helyeken továbbra is egy kézi felmosóra lesz szükség.

Az kétségtelen, hogy egy hasznos készülék lett a HW8 Pro, ami jól fog jönni otthon, igazából azt kell eldönteni vásárlás előtt, hogy megengedhetünk-e magunknak egy újabb kütyüt, hiszen annyira azért nem olcsó. Ha a válasz igen, akkor érdemes lehet lecsapni rá, mert ár/érték arányban nem vall szégyent.

A Xiaomi almárkája, a Jimmy által piacra dobott PowerWash HW8 Pro már rendelhető a Geekmaxi oldalán, ahol bevezető akcióban 229,99 euróba kerül a JIMMYHW8Pro kuponnal gyors szállítással EU raktárról, ami átszámolva olyan 82 ezer Ft. Ezen felül már semmi plusz költséged nem lesz! További részletek és rendelés ezen a linken.

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid