Lejtmenetben a Samsung Galaxy S széria?!

0

2013 márciusában a Samsung bemutatta a Galaxy S4-et, amelyből nem kevesebb, mint 80 millió darab fogyott. Ezzel nem csak a gyártó eddigi legtöbbet eladott mobilja lett, hanem a legnépszerűbb Androidot futtató okostelefon is a rendszer eddigi történetében.

A Galaxy S4 produkálta tehát eddig a legjobb eredményeket, az azóta piacra dobott Galaxy S mobilokból rendre kevesebb fogyott. A Galaxy S5-ből nagyjából 50 millió kelt el, a Galaxy S9 készülékekből 32 millió, a teljes S10 széria pedig egy kis növekedés után 36 millió példányban talált gazdára.

Bár a Galaxy S20 sorozat nem sikerült rosszul, iparági becslések szerint az S10 mobilok eredményének csak nagyjából a 80%-át fogja elérni eladások terén, ami durván 29 millió darabot jelent. Ebben természetesen benne van a piac lassulása és a koronavírus-járvány is, de így is egyértelmű, hogy egyre kisebb az érdeklődés a Samsung csúcsmobiljai iránt.

Galaxy S20 Ultra

Egész egyszerűen már nem tölt be akkora szerepet a Galaxy S széria az androidos készülékek világában, mint néhány évvel ezelőtt. Persze ez nem feltétlenül baj, folyamatosan változik a piac, és ez így van rendjén. A régebbi vetélytársak, mint a Sony, az LG vagy a HTC háttérbe szorultak, jöttek viszont helyettük újak, elsősorban Kínából (Huawei, Xiaomi, Oppo, OnePlus, stb.). Sokkal nagyobb lett a kínálat a csúcsmobilokból, és egyre jobbak is a készülékek, a Samsung pedig szépen lassan elvesztette a technológiai fölényét. Ettől függetlenül persze remek telefonokat gyártanak, de ez más gyártókra is elmondható, így a Galaxy S széria lassan már csak egy a sok közül, nem pedig az androidos világ csúcsa.

Neked volt valamilyen Galaxy S telefonod? Melyik a kedvenced a szériából?

Via AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid