Szárnyal az okosórák piaca, ezek voltak a legsikeresebb gyártók 2020 elején!

0

A Strategy Analytics nevét már valószínűleg ismerhetitek, ha más nem a mi cikkeinkből, a rangos elemzőcég sokszor szolgált hasznos statisztikákkal, adatokkal a telekommunikációs, illetve az okostelefonos szektort illetően. A legújabb elemzésük alapján koronavírus-járvány ide vagy oda, a globális okosóra-piac növekszik, és a készülékek eszméletlen mennyiségben találnak gazdára.

A Strategy Analytics elemzése 2020 első negyedévére vonatkozik, a szakértők szerint az okosóra-piac a vizsgált időszak alatt húsz százalékos növekedést mutathatott fel, ami a gyakorlatban összesen 14 millió értékesített készüléket jelent. A legtöbb okosórát eladó gyártó újfent az Apple volt, az amerikai cég birtokolja a globális piac 55 százalékát, 7,6 millió értékesített Apple Watch-csal. Valahonnan nagyon a távolból követi őket a Samsung 1,9 millió eladott készülékkel, ám ez a példányszám még így is elég volt arra, hogy megszerezzék az ezüstérmet. A harmadik helyen a Garmin áll, termékeikből 1,1 millió fogyott, ami számukra hatalmas eredmény, mivel ez 38 százalékos gyarapodást jelent az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Igazából nincsenek nagy vesztesek, az összes nagyobb gyártó, az Apple, a Samsung, a Garmin és a Fossil is képes volt növelni az értékesített készülékek számát az első negyedév alatt. A remek eredmények ellenére az elemzők visszaesést jósolnak a második negyedre, ugyanakkor összességében véve optimisták, úgy gondolják, hogy 2020 második felére teljesen helyreállnak a dolgok, és tovább szárnyalnak majd az okosóra eladások.

Megjegyzés: ezek az eredmények kizárólag az okosórákra vonatkoznak, nem a szélesebb körű viselhető eszközökre, amelyekbe a karkötők is beletartoznak.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid