Leleplezték a középkategóriás MediaTek Helio G80 gamer chipsetet

0

A tajvani MediaTek 2019-ben mutatta be felsőkategóriás Helio G90 lapkakészletét, és tekintve a Redmi Note 8 Pro sikerességét, valóban egy remek konstrukció lett. A félvezető-gyártó most egy újabb megfizethető lapkával rukkolt elő a játékos kedvűek számára, ez pedig a Helio G80, ami nagyjából az előző hónapban debütált Helio G70 és a már említett G90 közé pozicionálható a teljesítményét és tulajdonságait tekintve.

A chipsetet már egy egészen modern, 12 nanométeres gyártási eljárással készítik, a processzor pedig egy nyolcmagos megoldás, melyben két Cortex-A75 mag zakatol 2,0 GHz-en, míg a többi mag energiatakarékos Cortex-A55, amelyek 1,8 GHz-en pörögnek. A nemrégiben felfedett Helio G70 egyébként nagyjából teljesen megegyező felépítésű, annyi különbséggel, hogy abban az energiahatékony magok némileg alacsonyabb, 1,7 GHz-es órajelen működnek.

A grafikus gyorsítás feladatát a MediaTek Helio G80 belsejében egy Mali-G52 GPU végzi, mégpedig 950 MHz-en. A lapkakészlet támogatja a MediaTek saját fejlesztésű HyperEngine Game technológiáját, amelynek köszönhetően kifacsarható a maximum a lapkából, és sokkal folyamatosabbá válhat a játékélmény. A szintén támogatott Voice On WakeUp metódus pedig azt a célt szolgálja, hogy a különböző hangalapú asszisztensek kevesebb energiát fogyasszanak működés közben.

Forrás: XDA Developers

A HyperEngine technológia azt is lehetővé teszi, hogy a chipset által irányított okostelefon önállóan képes legyen váltani az LTE és a Wi-Fi kapcsolatok között, az összeköttetés így mindig stabil maradhat. Ha minden jól megy, akkor már egy hónap múlva elkezdődhet azoknak a telefonoknak az értékesítése, amelyekben a Helio G80 vagy G70 lapkakészlet teljesít szolgálatot, ám egyelőre csak Indiában. Persze valamivel később a nemzetközi piacokon is találkozni fogunk majd ezekkel a chipsetekkel.   

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid