Bemutatták a Lenovo Moto G4 és G4 Plus készülékeket

0

A Motorola márkanév végleg nyugdíjazásra került, így a Moto G széria negyedik generációjának tagjai immáron a céget bekebelező Lenovo neve alatt futnak. 

Két modellt mutattak be, az egyik a Lenovo Moto G4, a másik a Lenovo Moto G4 Plus. Kezdjük az ismerkedést az utóbbival!

A Moto G4 Plus megjelenítője 5.5 hüvelykes, Gorilla Glass 3 által oltalmazott, és Full HD felbontású. A rendszer naprakész, a telefonon Android 6.0 Marshmallow fut. A kijelző alatt egy négyzet alakú Home gomb található ujjlenyomat-olvasóval, ez az extra nem került bele a “sima” Moto G4-be. A gyártó adatai szerint az érzékelő 750 ms alatt képes feloldani a készüléket, már amennyiben egyezik az ujjlenyomat a rendszerben tárolttal.

Moto-g4-plus

A hátlapi kamera felbontása 16 megapixel, munkáját hibrid autofókusz (lézeres és fázisdetekciós) segíti, mindezek mellett képes a mozgókép Full HD felbontású rögzítésére. A kamera belsejében egy OmniVision PureCell Plus szenzor található, 1.3 mikrométeres pixelekkel és f/2.0 rekeszértékkel. A Pro mód segítségével az egész teljesen manuálisan vezérelhető. Az előlapi apparátus 5 megapixeles fotókat készít, és 84 fokos, széles látókörű lencsékkel bír.

moto-g4-liveblog

A mobilt Snapdragon 617 lapka hajtja, nyolc Cortex-A53 magból álló processzorral, 1.5 GHz-es órajellel, miközben a grafikai számításokat egy Adreno 405 GPU végzi. A legerősebb verzió 4 GB RAM-mal és 64 GB-os adattárolóval hódít, de lesznek mérsékeltebb árú 2GB/16GB-os, illetve 3GB/32GB-os kiszerelések is. Mindegyik belsejében lesz egy microSD kártya slot, így még a 16 GB-os modell esetében sem kell kétségbe esni, ha kevésnek éreznénk a tárhelyet.

A Moto G4, illetve a Moto G4 Plus is ugyanazt a 3000 milliamperórás telepet rejti burkolata alatt, de csak a Plus dobozában található egy úgynevezett “Turbo Charger”, ami hat órányi beszélgetéshez szükséges energiát képes akár tizenöt perc alatt az akkuba tölteni. A 16 GB-os modell 200 dollárért, a 32 GB-os kiszerelés pedig 225 dollárért lesz kapható.

Motorola-Moto-G4-0

A “sima” Moto G4 bemutatása helyett egyszerűbb lesz a Plus modellhez viszonyított eltérésekről beszélni. Itt is adott az 5.5 hüvelykes Full HD képernyő, a Snapdragon 617 lapka, a 3000 milliamperórás akkumulátor, és bár erre alkalmas töltő nem jár hozzá, ez a telep is képes a gyorstöltési funkció lehetőségével élni. 16 valamint 32 GB adattárolóval rendelkező változatok léteznek, de a RAM fixen 2 GB.

moto-g4

A hátlapi kamera felbontása 13 megapixel, lehetőség van Full HD videók felvételére, az előlapon pedig a Plus modellel megegyező 5 megapixeles apparátus található. A Moto G4-ből, ahogyan az előbb is említettük, kimaradt az ujjlenyomat-olvasó. Az ár 179 dollárról indul.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid