Lencsevégre kapták a Meizu MX4 Pro-t?

0

Egy kínai forrás állítólagos jelentése alapján nem mást sikerült fotón megörökíteni, mint a mára már nagy hírnevet szerzett Meizu okostelefon-gyártó cég legújabb csúcskészülékét, az MX4 Pro-t. A fénykép mellett némi specifikáció is kiszivárgott a hardveres teljesítményt illetően, a kérdés már csak az, hogy vajon valóban arról szól-e a fáma, mint amit a távolkeleti Weibo szaklap állít. 

20101104_89206ae80214edb228b2aPBk2DJLM9TGManapság Kína neve már nem fonódik össze a minőségtelen, összecsapott technológia megoldások fogalmával. Persze a mai napig silány termékek ezrei születnek meg a messzi-messzi országban, de mostanra sok gyártó rájött, hogy az Ázsián kívüli piacokon csak úgy tudnak labdába rúgni, ha kiváló minőségű termékekkel állnak elő, a neves konkurenseknél lényegesen kedvezőbb árakon.

Kapásból tudnánk 5-6 kínai gyártót felsorolni, akik valóban korrekt felszereltségű és kvalitású technikai kütyüket raknak össze, de igazság szerint talán a Meizu volt az, ami még jó pár évvel ezelőtt ezt az irányvonalat elkezdte. Töretlenségük azóta sem csökkent, hiszen évente dobnak ki jobbnál jobb telefonokat, melyek simán fel tudják venni a versenyt a többi, errefelé jóval ismertebb készülékkel.

meizu-m8-minione

Meizu M8 – az első tökéletesített iPhone klón, 2009-ből

Régebben a Meizu célkitűzése tagadhatatlanul az volt (ők se nagyon tagadták), hogy olyan iPhone klónt gyártsanak le Androidos alapokon, amely szinte mindenben (sebesség, kinézet, hardveres teljesítmény) ugyanolyan, mint az almás vállalat telefonja. Azóta ez a tendencia megváltozott, a mostani Meizu készülékek igazából már csak annyiban hasonlítanak (és akarnak hasonlítani) az aktuális szifonokra, mint akármelyik másik érintőképernyős készülék.

Egy kínai forrás, történetesen a Weibo pár órával ezelőtt posztolt egy képet, melyről nem állítanak kevesebbet, mint hogy a még meg sem jelent Meizu MX4 Pro-t ábrázolja teljes életnagyságban. A képen a készülék fehér változata látszik (szemből), némi kínai hieroglifával (utánanéztem: csien-ti-ce írásjelekkel) fűszerezve, szerencsére még épp elfogadható minőségben:

Forrás: http://www.weibo.com

Forrás: http://www.weibo.com

Nemrégiben már olvashattunk némi infót arról, hogy mi hajtja majd ezt az új kínai csodát. Ezek alapján a készülékben egy 5,4 inches QHD kijelző fogja ellátni a ki- és beviteli feladatokat, míg belül egy, a Samsung által gyártott Exynos 5430 Octa SoC dobog, melyben négy darab 2.6 GHz-es Cortex-A17-es, és négy 2,1 GHz-es Cortex-A15-ös processzormag van.

RAM-ból nem kevesebb, mint 4 gigabájt fog a készülékbe kerülni, a grafikus gyorsító típusa pedig egyelőre ismeretlen. A hátsó optika állítólag 20,7 megapixeles lesz, míg az első 13 megapixeles felvételek készítését fogja lehetővé tenni, ami az előd MX4-hez képest (2 Mpx) mindenképpen lényeges ugrás lenne. A képek alapján a középső gomb mibenlétére nehéz lenne következtetni, de egyesek szerint az aktuális iPhone-okhoz hasonlóan ujjlenyomat-olvasót fog tartalmazni.

Sejthetően 16, 32 és 64 GB-os háttértárral szerelt verzió is forgalomba kerül majd, ám ezek az adatok tájékoztató jellegűek, messzemenő következtetéseket még fölösleges lenne levonni belőlük.

Mindenesetre ha az információk helyesek, akkor a Meizu MX4 Pro csont nélkül fogja leverni az összes, hasonló kategóriában versenyző konkurensét, hiszen ez a teljesítmény még névleges tartományban is brutális (szinte már felesleges).

Ti is várjátok már az új kínai csodakütyüt? Szerintetek tényleg a szóban forgó telefon szerepel a képen? Osszátok meg velünk kommentek formájában!

Forrás: GSMArena, Weibo

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Zola

Biomérnök hallgató, klasszik egyetemista Szegedről. Egészségesen elfogult Android-fan, 2010 óta a szakmában. [Jelenleg használt modell: Sony Xperia Z2]

NapiDroid