Hivatalos: jön a Redmi csúcsmobil, ám valami biztosan lemarad róla

0

A Redmi vezérigazgatója, Lu Weibing a közelmúltban hamisnak titulált egy internetre kiszivárgott renderelt képet, amin állítólag a kínai cég csúcskategóriás okostelefonja látható periszkópszerűen felugró előlapi kamerával. Bár ez némileg megtépázta a rajongók lelkesedését, azért a vállalat első embere szolgált néhány jó hírrel is, igaz, most is vegyült üröm az örömbe.

A Xiaomitól immáron külön tevékenykedő brand vezetője hivatalosan is megerősítette: vállalata valóban készül egy olyan okostelefonnal, amelynek burkolata alatt Qualcomm Snapdragon 855 lapkakészlet dolgozik. A mobil formaterve viszont még csak köszönőviszonyban sem lesz azokkal a koncepciókkal, amelyek eddig kikerültek a világhálóra. Többek között nem lesz pop-up kamerája a csúcskategóriás Redmi telefonnak, a cégvezető erről határozottan biztosította a rajongókat. Notch-ról nem esett szó, de így már elég valószínű, hogy valamilyen szenzorszigetes megoldás mellet teszi le a voksát a Redmi.

Nem lesz pop-up szelfikamera a Redmi csúcsmobilján

Nagyon úgy néz ki, hogy sutba kell dobni a Redmi Pro 2 elnevezést is, hiszen a telefonnak valamilyen más neve lesz, amikor a boltok polcaira kerül. Akárhogyan is hívják majd, a mobil hardveres kiépítését tekintve merészen el fog térni a cég eddigi üzletpolitikájától, hiszen eddig középkategóriás telefonok futottak a Redmi brand alatt. Az új zászlóshajó tehát komoly mérföldkő lehet a márka számára, és bízunk benne, hogy az árazás legalább annyira jó lesz, mint a Pocophone F1 esetében.

A Redmi kínálatában található legerősebb hardverrel ellátott mobil egyébként jelenleg a Redmi Note 7 Pro, amelynek burkolata alatt Qualcomm Snapdragon 675 dolgozik. A készülék kizárólag Kínában és Indiában kapható, Európában biztosan nem fog megjelenni.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid