Letesztelték az érkező Alcatel zászlóshajót

0

A TCL berkeiben biztosan nem lehet túl sok unatkozó embert találni. Az ázsiai vállalat egyszerre gardírozza az Alcatel, illetve már egy ideje a BlackBerry márkákat, és szépen érkeznek az újabb és újabb mobilok. A főszerepben ezúttal az Idol 5S elnevezésű zászlóhajó áll, ami bár nem rendelkezik a jelenlegi csúcsmodellek tudásával, mégis szimpatikus hardveres összeállítással kecsegtet – tudtuk meg egy szintetikus teszt eredményének köszönhetően. 

Az Alcatel Idol 5S-en valaki volt olyan szíves, és lefuttatta a Geekbench nevű benchmark alkalmazást, így annak adatbázisából mi is megismerkedhetünk a készülék néhány kulcsfontossággal bíró tulajdonságával. Ha a tesztprogram nem téved, az Alcatel okostelefonjában a MediaTek által gyártott Helio P20 lapkakészlet fog dolgozni. A chipset belsejében lévő nyolcmagos processzor 1.69 GHz-en duruzsol.

A SoC-et megtámogatták 3 GB RAM-mal, hogy az Android 7.0 Nougat operációs rendszer kellően folyamatos legyen. Ennek a kétszerese sem ritka androidos okostelefonban, de azért még 3 GB operatív memóriával is bőséggel el lehet lenni a mindennapos használat során. Mivel a jelenleg piacon lévő Helio lapkák nem támogatják a duál kamerakiépítéseket, így várhatóan a mobil hátlapján egykamerás megoldás fog virítani, jelenleg még ismeretlen felbontással. A telefont az idei MWC-n mutathatják be.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid