Letesztelték a Google Pixel 9 Pro XL-t

0

Jelenlegi tudásunk szerint a Google Pixel 9 széria három taggal érkezik valamikor októberben. Az alapmodell és a Pro mellett jön egy Pro XL nevű variáns is. Utóbbinak a létezését eddig még nem erősítették meg hivatalosan, de egy azóta törölt Geekbench adatlap tanúsága szerint a készüléken valóban dolgoznak, és már valaki benchmark tesztet is futtatott rajta.

Az okostelefon Android 14 operációs rendszert futtat, és a komodo kódnévre hallgató alaplappal van felvértezve. Meghajtásáról a Tensor G4 lapkakészlet gondoskodik, amelynek CPU-ja egy 3,10 GHz-es elsődleges, valamint három 2,6 GHz-es nagy teljesítményű maggal rendelkezik. A CPU kiépítésben még négy 1,95 GHz-es energiahatékony mag is szolgálatot teljesít. A tesztelt példányban 16 GB RAM dolgozott, de amikor a Pro XL forgalomba kerül, az más memória konfigurációkkal is megjelenhet.

A készülék grafikus vezérlője a Mali G715 lesz. Ugyanez teljesít szolgálatot a Pixel 8-ban is. Az új modell valószínűleg valamilyen emelt órajelű, vagy több maggal felszerelt változat lesz.

A Geekbench adatbázisában a Google Pixel 9 is felbukkant. A tesztelt példány 8 GB RAM-mal volt felvértezve, az alaplap kódneve tokay, a CPU kiépítés pedig teljesen ugyanaz, de ebben nincs semmi meglepő.

Az itt látható pontszámokat jelenleg nem érdemes túl komolyan venni, hiszen forgalmazás előtti prototípusokról van szó, így a végleges eredmények változhatnak, meg amúgy is nem egy benchmark eredmény dönti el egy okostelefon vagy bármilyen egyéb készülék használhatóságát a hétköznapokban.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid