Az LG G6-ban is mesterséges intelligencia dolgozhat

2

A Samsung Galaxy S8-ról már régóta tudni, hogy egy Bixby elnevezésű mesterséges intelligencia tölti majd be a digitális asszisztensének szerepét. Természetesen az LG sem maradhat ki az MI buliból, de nem egy saját fejlesztésű megoldás beépítésén dolgoznak a vállalat fejesei. A dél-koreai csapat a Google-höz fordult segítségért.

Természetesen a főszereplő az LG G6, amelyben egy Google Asszisztens végezhetné a digitális asszisztens szerepét. A döntés szinte adta magát, hiszen a két cég szoros kapcsolatban áll egymással. A keresőóriás mesterséges intelligenciája eddig csak a Pixel, illetve Pixel XL készülékeken volt elérhető, legalábbis ebben a mélyen integrált formában.

Egyébként a Google Asszisztens részét képezi a hamarosan érkező Android Wear 2.0 rendszernek, ami az LG Watch Sport és Style okosórákon fog futni, ráadásul ezek az eszközök az elsők lesznek, amelyek megkapják majd az új kiadást. A fejlesztés a Google munkatársainak bevonásával történt, hasonló megoldás keretein belül, mint ahogyan a Nexus mobilok készültek. A két hordható eszközt február 9-én mutathatják be, ha hihetünk a korábbi pletykáknak.

Az LG G6 február 26-án válik hivatalossá a barcelonai MWC kiállításon. A csúcskategóriás okostelefon ráadásul már márciustól kapható lesz, így cirka egy hónappal előzi be a nagy riválist, vagyis a Samsung Galaxy S8-at.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid