LG G8X ThinQ – Itt az új LG csúcsmobil ellenálló kivitellel és DualScreen megoldással

0

Az LG mostanában mintha csak a partvonalról figyelné a telefonok fejlődést, és kicsit le vannak maradva az újítások és az eladások tekintetében is, de azért igyekeznek évtől évre villantani ők is valamit. Most az IFA kiállításon bemutatkozott a vállalat új készüléke, a LG G8X ThinQ, nézzük, mit kell tudni róla!

Az LG-nek nem ez az első csúcskategóriás telefonja idén, van már egy LG G8 és egy 5G-s LG V50 is. Az új G8X leginkább az utóbbira épül, annak némileg könnyített verziója, nem véletlen, hogy Dél-Koreában V50s néven kerül majd piacra (a ThinQ jelzőt képzeljétek mindegyik után).

A V50-hez hasonlóan a G8X is egy 6,4 colos OLED kijelzőt használ, ám a felbontás QHD+-ról Full HD+-ra csökkent (nem mintha a 2340×1080 pixel nem lenne elég). A mobil érdekessége az ellenálló kivitel, ugyanis nem csak por- és vízálló az IP68-as tanúsítvány szerint, hanem MIL-STD 810G katonai minősítést is kapott, vagyis elég sok mindent kibír.

Hardveres téren maradt a Snapdragon 855, amihez 6 GB RAM és 128 GB-os bővíthető tárhely jár. Az LG mindig is nagy figyelmet fordított a hangzásra, ezért a G8X is Quad DAC chipet kapott, és ami a legjobb hír, hogy megtartották a jack csatlakozót.

Az előlapi kamera mondhatni fejlődött a V50 hez képest, bár a szenzorok száma csökkent, a 8+5 MP-es duál megoldást ugyanis egyetlen 32 MP-es előlapi kamera váltotta fel, és így a notch is jóval kisebb lett, egy egyszerű, csepp alakú bevágássá zsugorodott. A hátlapi kamerák száma is csökkent, itt viszont már nem annyira örülünk neki, eltűnt ugyanis a telefotó egység, és maradt a 12 MP-es fő szenzor (1/2,55″-os méret, 1.4µm-es pixelek, f/1,8-as apertúra, dual pixel autofókusz, OIS), amihez egy 13 MP-es ultraszéles látószögű kamera tartozik.

A 4000 mAh-s aksira nem lehet komoly panaszunk, és van még az LG-nek egy érdekes újítása, ami a V50-nel bemutatott DualScreen továbbfejlesztett verziója. A gyártó úgy gondolta, hogy minek ide hajlított kijelző, sokkal egyszerűbb, ha két képernyő van egymás mellett, így kevesebb a bonyodalom, és ennek is megvannak az előnyei. A G8X-hez gyakorlatilag hozzá lehet csatolni egy második panelt, ami a fő kijelző pontos mása, és az egész összecsukható, mintha csak egy flip tok lenne (persze vastagabb és nehezebb). Sőt, ilyenkor kívül van még egy harmadik, kisebb, 2,1 colos monokróm OLED kijelző is, amely mutatja az órát és az értesítéseket.

A plusz kijelzőt nem kötelező használni, de sokszor jól jöhet. Futtathattunk két appot egyszerre teljes képernyőn, de az egyik lehet akár csak billentyűzet is, vagy játékoknál gamepad. Ami vicces, hogy a szimmetria miatt a második kijelzőn is ott a csepp alakú notch, de ebben nincs kamera… A tartozék egyébként 134 grammot ad a készülék amúgy sem csekély, 192 grammos tömegéhez, plusz aksi viszont nincs benne, a telefonét használja.

A pontos ár, és a megjelenés részletei egyelőre nem ismertek, de kíváncsian várjuk, mennyibe kerül majd az LG G8X ThinQ, és hogy nálunk egyáltalán kapható lesz-e.

Forrás: LG, Via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid