Lumigon T3 – A világ első éjjellátó okostelefonja

1

Nem hogy a gyenge fényviszonyok, de még a teljes sötétség sem állja útját a Lumigon T3-nak, ha fényképek, vagy netán videofelvételek rögzítése a cél. Az egyelőre kevésbé ismert dán cég okostelefonja az első olyan mobil, amelyben éjjellátó kamera található. 

A CAT S60 hőérzékelős kamerájával ellentétben a Lumigon T3 egy 4 megapixeles éjjellátó szenzorral rendelkezik, amit két infravörös LED támogat. A technológia lehetővé teszi a képrögzítő apparátus használatát akár tökéletes sötétségben is. A funkciónak aktiválásához saját dedikált billentyűt kapunk.

lumigon t3 oldalról

A telefon burkolata is figyelemreméltó lett, ugyanis a haditengerészeti szabványoknak megfelelő, 316-os sorszámú rozsdamentes acélt használták fel a ház megalkotásához. A megjelenítő képátlója 4.8 col, a felbontás HD, és AMOLED panelről van szó. A védelmet még Gorilla Glass 4, illetve üveggyapot is fokozza, ráadásul a T3 remekül bírja port és a nedvességet. Bár nem tették közzé, valószínűleg az IP58 szabványt kapta meg a mobil.

lumigon t3 vault

Az Android 6.0 Marshmallow rendszert futtató okostelefont egy egyelőre meg nem nevezett, 2.2 GHz-en pörgő nyolcmagos processzor működteti 3 GB RAM-mal, illetve egy 128 GB-os adattárolóval kiegészítve. A készülékre preinstallált Vault applikáció megőrzi titkainkat, legyen szó jelszavakról, vagy akár komplett alkalmazásokról, ugyanakkor a titkosított kommunikáció sem akadály. Természetesen a telefonról nem felejtették le az ujjlenyomat-olvasót sem, ami szintén sokat dobhat a biztonságérzeten.

lumigon t3 kamera

A “snassz” kamerakiépítés egy 13 megapixeles, 4K videofelvételi képességekkel megáldott hátlapi, illetve egy 5 megapixeles előlapi szenzorból áll, utóbbi Full HD-ban készít mozgóképeket. A dobozban állítólag egy Hi-Fi minőségű headest vár majd, ami kihasználja a mobil 24 bites, 192 kHz-es hangtámogatását. A T3 sztereó hangszórópárossal bír, de extraként egy infraportot is beleszereltek az előrelátó mérnökök. Ha pedig a fenti felsorolás nem lenne elegendő ahhoz, hogy elismerően biccents, akkor hozzáteszem: a T3 duál-SIM támogatással rendelkezik.

lumigon t3

Az ár viszont lehet elriaszt, a mobil ugyanis 925 dollárért kapható, fehér és narancssárga színekben. Ha netán nem küzdenél anyagi gondokkal, miért ne vedd meg a telefont 24 karátos arannyal bevonva, nem igaz? Ebben az esetben egy fekete-arany modellért 1200 dollárt kell leszurkolnod, bár úgy tudni létezik gyémántokkal kirakott, fehér verzió is…

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid