Fotókon a Huawei lyukas kijelzős mobilja, a Nova 4

0

Nem is olyan régen volt a Samsung fejlesztői konferenciája, ahol a gyártó bejelentette a “lyukas” telefonkijelzők koncepcióját, amivel igyekeznek felváltani a notch-os megoldásokat. A koreaiak által Infinity-O-nak nevezett fejlesztést a legfrissebb pletykák szerint a Huawei hamarabb fogja alkalmazni saját készülékében, amit ráadásul valaki nemrég le is fotózott.

A Huawei Nova 4 bal felső sarkában található egy kivágás, ami az előlapi kamerának adhat otthont. A telefont egyébként egy koncert során fotózták le a színpadon (természetesen Kínában). Jól látható az is, hogy tokban van a készülék, tehát a keret a valóságban még vékonyabb lehet.

Egy korábbi fotón az is jól látható, hogy a gyártó igyekszik kedvezni a fülhallgató kimenetet preferáló felhasználóknak, mivel az szemlátomást nem tűnt el a készülékről, mint ahogyan mostanában szokás. Itt persze már egy masszívabb, speciális tokban van a Nova 4, ami teljesen eltakarja a dizájnt, de a kamerakivágás azért jól kivehető.

Ami a hardveres jellemzőket illeti, egyes hírek szerint a készülék burkolata alatt Kirin 980 lapkakészlet lesz, 6 GB RAM-mal párosítva, de jó esély van arra is, hogy inkább a középkategóriás Kirin 710 mellett teszi le a voksát a gyártó. A szoftveres környezetet pedig valószínűleg Android 9.0 Pie operációs rendszeren alapuló EMUI 9 interfész reprezentálja majd.

Bár a Huawei egyelőre nem jelentette be hivatalosan a Nova 4 bemutatóját, egy nemrégiben kiszivárgott teaser plakát szerint a telefont még idén decemberben bemutathatják. Kínában valószínűleg nem sokkal a leleplezés után el is indul a mobil értékesítése, míg a nemzetközi piacnak várnia kell egy keveset.

Forrás: WinfuturePhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid