Kiderült pár fontos részlet a Snapdragon 8150 lapkakészletről

0

Bár a világ első hajlítható okostelefonja egyben az első volt a Qualcomm legújabb felsőkategóriás chipsetével, és az állítólag Snapdragon 8150 nevet viselő lapka több benchmark tesztben is szerepelt, nem mondhatni, hogy túl sokat tudunk róla. Ha minden igaz, december 4-én mutatják be, húsz százalékkal hatékonyabb lesz az elődjénél, és talán kapni fog egy 5G modemet is. Ezekhez az infókhoz sikerült most újakat gyűjteni, leleplezve néhányat a lapkakészlet fontos tulajdonságai közül.

Ice Universe egy elég megbízható hangnak számít ha technológiai szivárogtatásról van szó, és az úriembernek köszönhetően friss értesüléseket kaptunk, melyek megerősítik a korábbi tri-klaszteres kialakításról szóló pletykákat. Az itt látható Twitter-bejegyzés értelmében a Snapdragon 8150 négy energiatakarékos Kryo Silver magot fog kapni 128 KB L2 cache-sel magonként, illetve 1.8 GHz-es órajellel az egyik klaszterben, ezen kívül három Kryo Gold mag lesz egy másikban 256 KB L2 cache és 2.4 GHz-es frekvencia mellett. Az utolsó klaszterben egyetlen Kryo Gold mag fog dolgozni 512 KB L2 cache-sel és maximálisan 2.8 GHz-es órajellel.

Egyelőre nem tudni semmi biztosat a lapkakészlet csíkszélességéről, és hasonlóan vakon tapogatózunk az LTE modemmel, illetve annak képességeivel kapcsolatban. Az viszont már egy ideje kiderült, hogy a grafikus gyorsító Adreno 640 névre fog hallgatni, bár a GPU teljesítményéről egyelőre nem igazán tudunk nyilatkozni.

A Snapdragon 8150 egyébként kifejezetten erősnek ígérkezik, nemrég ugyanis kiszivárgott egy 362 ezer pontos AnTuTu eredmény, amellyel gyakorlatilag a teljes jelenlegi mezőnyt letarolja a chip.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid