Lenyomta a konkurenciát a Snapdragon 8150 AnTuTuban

0

A Qualcomm Snapdragon 8150 korábban már volt tesztek tárgya, de a GeekBench egyrészt túl sokat nem árult el róla, másrészt az ott látható korai eredmények annyira nem voltak meggyőzőek. Az AnTuTu benchmark alkalmazás sokkal több mindent árul el egy adott lapkakészlet teljesítményéről, és bár úgyis a mindennapi használat lesz a végső ítélethozó, elég biztató a tény, hogy az új sárkányos lapka lenyomta az összes komolyabb konkurenciát a tesztelés során.

Az amerikai félvezetőgyártó jövő évre szánt csúcskategóriás lapkakészlete elképesztő pontszámot ért el az AnTuTu alkalmazásban, 362 292-es végeredménnyel zárva a szintetikus megmérettetést. Ezzel az összeggel megelőzi a Kirin 980, valamint Apple A12 Bionic chipseteket, előbbi 273 913, utóbbi 353 210 pontot tudott összeszedni ugyanebben az alkalmazásban.

Azon túl, hogy most már tudjuk, nyers erőben elég menő lesz a Qualcomm Snapdragon 8150, a benchmark eredményeket nyilvánosságra hozó Weibo felhasználó néhány érdekes információt is felfedett a lapkát illetően. A chip eléggé szokatlan kiépítéssel rendelkezik, mivel egyetlen nagy teljesítményű, három közepes hatásfokú, és négy energiatakarékos maggal bír, ami ellentmond a korábbi értesüléseknek.

A CPU legerősebb Cortex-A76 magja 2.84 GHz-en duruzsol, a három középsúlyú, szintén Cortex-A76 mag 2.4 GHz-es frekvencián pörög, míg a kevésbé intenzív feladatok végrehajtására szánt maradék Cortex-A55 magok órajele 1.78 GHz. Amennyiben a posztoló információi helytállóak, a Qualcomm az ARM DynamiQ architektúráját használva különböző órajeleket adhat az egy klaszterban dolgozó processzormagoknak.

Nem érdemes megfeledkezni a grafikus gyorsító teljesítményéről sem, 156 328 pontos eredménnyel körülbelül húsz százalékos növekedést mutathat fel az elődben, vagyis a Snapdragon 845-ben található Adreno 630-hoz képest. Természetesen ezeket az információkat és adatokat semmilyen hivatalos forrás nem erősítette meg, így a fenntartásainkat ne vigyük messzire. Nem kell már olyan sokat várni a lapkakészlet hivatalos bemutatójáig, szóval rövidesen úgyis megtudunk mindent.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid