Lyukas kijelzővel jön a Huawei MatePad Pro táblagép

0

Bár manapság nem annyira pörög a tabletpiac, azért van pár korrekt készülék, és a Huawei is készül egy nagyágyúval, ami már nem a megszokott MediaPad sorozatba tartozik majd.

Az egyik ismert kiszivárogtató, Evan Blass szerint a Huawei dobhatja a MediaPad nevet, és az új táblagép már MatePad Pro-ként kerül majd piacra.

Az újdonság egyik legmeghatározóbb jellemzője a vékony kávával ellátott hatalmas képernyő, a bal felső sarkában egy kameralyukkal. A mobiloknál már elterjedt ez a megoldás, ám táblagépen eddig nem láttunk ilyet.

Az újdonság természetesen az iPad Pro és a Galaxy Tab S6 ellen indul majd harcba, és mutat is némi hasonlóságot ezekhez, de persze egy tablet esetében olyan túl sok lehetőség azért nincs a dizájn variálására, főleg mostanában, amikor már szinte az egész előlapot a kijelző teszi ki. Az mondjuk jó kérdés, hogy ennyire vékony kerettel mennyire lesz kényelmes a kezelése, hogy tudjuk majd megfogni, de minden bizonnyal lesz erre is valami megoldás.

A tablethez jár majd érintőtoll, ami mágnesesen tapad a készülék oldalára, és valószínűleg így veszi majd a töltést is a beépített apró aksi. A billentyűzetes tok is alapnak mondható manapság, de ezt sajnos a gyártók nem szokták hozzá adni a táblagépekhez, általában külön kell megvásárolni borsos áron. Nagy valószínűséggel a Huaweinél is ez lesz a helyzet.

A MatePad Pro egyébként egy teljes mértékben csúcskategóriás készülék lesz, a hírek szerint új Kirin 990 fogja hajtani, és egyéb szempontból sem kell majd szégyenkeznie, bár a pontosabb specifikációk egyelőre nem ismertek. A színválaszték mindenesetre elég bőséges lesz:

Van sajnos rossz hírünk is: ha addig nem vonja vissza a tiltást az USA, akkor a MatePad Pro is Google-szolgáltatások nélkül jön, és az is lehet, hogy emiatt nem, vagy csak később jelenik majd meg Európában.

Forrás: @evleaks, 91Mobiles

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid