Magyarországon is megjelenik a Huawei Mate 30 Pro!

0

A tavaly szeptemberben bemutatott Huawei Mate 30 Pro egy eléggé hányattatott sorsú készülék lett, hiszen hiába volt a 2019-es év egyik legjobb csúcsmobilja, az USA szankciói miatt nem futhattak rajta a Google szolgáltatásai, ami miatt elég kevés piacon jelent meg eleinte. Hazánkba sem jutott el a mobil tavaly, ám úgy néz ki, hogy hamarosan mégiscsak megjelenik nálunk.

A Huawei úgy gondolta, hogy Google-szolgáltatások nélkül nem sok értelme van kiadni Európában a Mate 30 Prót, ezért első körben csak Kínában jelent meg teljes gőzzel a készülék. Persze így sem panaszkodhat a vállalat, egy hatalmas piacról van szó, és elég sokat el is adtak belőle, mi azonban ebből nem éreztünk sokat.

Valószínűleg egyébként jó döntés volt, hogy nem sietteték az európai megjelenést, hiszen kellett egy kis idő (és még kelleni is fog), hogy az emberek megemésszék a GMS (Google Mobile Services) hiányát. Mostanra viszont már egész jól állnak a Huawei saját mobilos szolgáltatásai (HMS), amelyek részben pótolják a Google-ös appokat, ezért elérkezettnek látták az időt, hogy meginduljunk a Mate 30 Pro tényleges európai megjelenése. Számos országban kerül a boltok polcaira a mobil január második felében, de minket nyilván leginkább a Magyarországgal kapcsolatos részletek érdekelnek.

Hazánkban január 21-től 27-ig lehet majd előrendelni a Huawei Mate 30 Prót, és akik élnek a lehetőséggel, azok egy Huawei Watch GT 2 okosórát kapnak ajándékba. Valószínűleg nálunk is a 8+256 GB-os, ezüst színű modell lesz kapható, és jó eséllyel csak korlátozott darabszámban. A pontos ár még nem ismert, de más európai országokból kiindulva olyan 350-380 ezer Ft közötti összegre lehet számítani.

Úgy tudjuk egyébként, hogy a márciusban bemutatkozó Huawei P40 mobilok esetében már nem lesz hasonló késés, ezek normál módon meg fognak jelenni Európa-szerte.

Forrás: Huawei

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid