Sokan kiakadtak az Instagram újítására

0

Bár elsőre hihetetlenül hangzik, az Instagram fellépett a szerkesztett fotók ellen, és sok esetben elrejti azokat a képeket, amelyeket nem gondol valódinak.

Néhány fotós arra lett figyelmes az utóbbi napokban, hogy bizonyos feltöltött képeiket nem mutatta meg az Instagram a követőknek, elrejtette azokat a hírfolyamból. Ennek az oka a nemrég bevezetett algoritmus, aminek elméletileg az álhírekkel, a megtévesztő tartalmakkal kellene leszámolnia, de nem éppen úgy működik, ahogyan kellene.

Az alábbi képet például egy San Francisco-i fotós, Toby Harriman készítette, és azért akadt fenn az Instagram szűrőjén, mert az illető Photoshoppal utólag kiszínezte a hegyeket.

Alább látható egy másik példa, ami szintén Photoshoppal készült, és természetesen nem átverési vagy károkozási céllal, az Instagram azonban ezt sem tűrte el.

Az Instagram természetesen csak a külső képszerkesztő programok által manipulált fotókra ugrik, azokra nem, amik az appon belül kaptak valamilyen filtert vagy egyéb módosítást.

Arról egyelőre nincs tudomásunk, hogy Magyarországon is történt volna hasonló, lehetséges, hogy egyelőre csak az USA-ban aktiválták az Instagram kamu képeket kereső funkcióját. Mindenesetre úgy néz ki, hogy van még mit csiszolni rajta, hiszen nem csak olyan fotók kerülnek elrejtésre, amelyek valóban megtévesztő szándékúak, és károsak lehetnek a közösségre, hanem a művészi célú tartalmak is.

Forrás: PetaPixel

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid