Már 30 millió Huawei okostelefonon fut a Harmony OS

0

A Huawei folyamatosan tájékoztat minket arról, hogy milyen jól halad a készülékei Harmony OS frissítése, és a napokban újabb mérföldkövet jelentettek be!

A Harmony OS mobilokra szánt 2.0-s verziója június elején mutatkozott be, és mindössze egy hét alatt sikerült elérni a 10 millió frissített készüléket (telefonok és tabletek), két hét alatt pedig a 18 milliót. A tempó azóta sem lassult jelentősen, pár napja közölte a vállalat, hogy már több, mint 30 millió eszközön fut a Harmony OS 2.0, és ehhez mindössze egy bő hónap kellett.

Első körben 18 Huawei készülékre indították meg a Harmony OS 2.0 frissítést, ezek között vannak a Mate 40, a P40, a Mate 30 és a MatePad Pro szériák tagjai. Egyelőre csak Kínában érhető el a rendszer, vagyis az ottani felhasználókból jött össze a 30 milliós szám, ami egyre csak gyarapszik. Persze az eddig sem volt kérdéses, hogy a gyártó hazájában sikeres lesz az új, saját rendszer, főleg mivel alig különbözik az EMUI-tól. A nagy kérdés az lesz, hogy mi lesz a nemzetközi, azon belül is az európai piaccal, ahol a felhasználók jelentős része igényt tart a Google-szolgáltatásokra.

A Huawei legutóbbi tervei szerint a 2021-es év végére már összesen 360 millió olyan eszköz lesz, amelyen Harmony OS fut, de ebbe beletartoznak más készülékek is (okosórák, routerek, BT hangszórók, fülhallhatók, lámpák, okostévék, stb.), illetve külsős gyártók modelljei.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid