Fordulhat a kocka, az Exynos 2200 állítólag erősebb lesz a Snapdragon 895-nél

0

Már régóta lehet tudni, hogy a Samsung egy bivalyerős, AMD GPU-val szerelt Exynos lapkával készül, amelyről nemrég kikerült egy benchmark eredmény is. Ez alapján könnyen lehet, hogy a dél-koreai gyártó megoldása legyőzi majd a Qualcomm következő csúcshardverét, sőt, grafikai számításokban még az Apple új mobilos lapkáját is megverheti.

A 3DMark Wild Life tesztjében 8134 pontot szerzett a várhatóan Exynos 2200 néven érkező lapka, erről be is számoltunk nemrég. Annak ellenére, hogy egy korai eredményről van szó egy még fejlesztés alatt álló hardvertől, a Sanapdragon 888-at így is magasan veri, ami ugyanezen a teszten 5400 pont körül gurít. Az egyik twitteres szivárogtató pedig már azt is tudni véli, hogy hogyan viszonyul majd a Samsung megoldása a konkurens vállalatok új generációs hardvereihez.

Amennyiben helytállóak az értesülések, az Exynos 2200 nem csak a GPU teljesítményben, hanem a CPU teljesítményben is jobb lesz a Qualcomm következő hardverétől, az Snapdragon 895-től (a név még nem végleges). Ilyenre eddig nem volt példa, az Exynos lapkák általában lemaradtak a konkurenciától, hamarosan azonban fordulhat a kocka.

Ami még érdekes, hogy állítólag olyan erős lesz az új AMD GPU, hogy grafikus teljesítményben még az ősszel érkező Apple A15-öt is túlszárnyalhatja az Exynos 2200. A szivárogtató szerint azonban CPU-ban továbbra is az almás hardver lesz a legerősebb.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid