Tesztelték az AMD GPU-val szerelt új Exynos chipet, brutál erős lesz

0

A Samsung már hivatalosan is bejelentette, hogy még idén kiadnak egy vadonatúj, mobilokba szánt Exynos csúcslapkát, amelyben a korábbi Mali megoldások helyett AMD Radeon grafikus chip dolgozik. Ez jelentős előrelépést hozhat teljesítmény terén, eddig azonban fogalmunk sem volt róla, hogy pontosan mennyire is lehet majd erős az újdonság. Most viszont megérkezett az első megbízható benchmark eredmény, ami egyáltalán nem okozott csalódást.

Az ismert szivárogtató, Ice Universe posztolta ki Twitterre, hogy az új Exynos lapka a 3DMark Wild Life tesztjén 8134 pontot ért el, az átlagos sebesség pedig 50 fps volt. Összehasonlításképpen a Snadragon 888 ugyanezen a teszten 5400 pont körül gurít, az Exynos 2100 pedig 5100-5300 pont (kb. 30 fps) körül. De még az iPhone 12 Pro Max iszonyatosan erős A14-es lapkáját is sikerült túlszárnyalni, ami 7470 pontot kapott 44 fps mellett.

Érdemes kiemelni, hogy a tesztben még nem az új Exynos lapka végleges verziója szerepelt, egy olyan prototípust tettek próbára, amiben még régebbi Cortex-A77 magok vannak. A kész hardverben valószínűleg a legújabb Cortex-X2 és Cortex-A710 egységek dolgoznak majd, így összességében még erősebb lehet a konfiguráció.

Persze az egyelőre nem derült ki, hogy mennyire melegedett a lapka a fenti teszt során. Amennyiben ezzel problémák lesznek, lehetséges, hogy vissza kell majd venni a teljesítményt. A pontos végeredmény tehát még nem ismert, de az már most látszik, hogy brutálisan erős lesz a Samsung új lapkája, hatalmas előrelépést jelent az AMD-vel való együttműködés.

A várhatóan Exynos 2200 néven érkező új lapka nagy valószínűséggel a Samsung Galaxy S22 modellekben kerül majd felhasználásra, de az sem kizárt, hogy még idén érkezik olyan készülék, amiben ez teljesít szolgálatot.

Forrás, via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid