Már Európában is előrendelhető a Xiaomi Mi4!

0

Még csak néhány napja mutatták be a Xiaomi Mi4-es csúcsmobilt, ami a legjobbakkal is simán felveszi a versenyt. Persze nem csak hatalmas teljesítményével és gyönyörű dizájnjával hódít az új Mi4, hiszen az ára is elég kedvező.

Európában elsőként egy olasz webáruházban vált előrendelhetővé a készülék. Az 16GB-os verzió 394 Eurós, azaz átszámolva 120 ezer Ft-os ára elsőre soknak tűnhet, de ha figyelembe vesszük, hogy egy valódi csúcsmobilt kapunk ezért a pénzért, akkor már nem is hangzik olyan rosszul. A jelenleg elérhető hasonló teljesítménnyel rendelkező mobilok ára 150-200 ezer Ft körül alakul hazánkban, tehát tényleg nem lesz rossz vétel a kínai újdonság. Talán az Oppo Find 7a mondható még komoly ellenfélnek ár-érték arány tekintetében.

Xiaomi-Mi4

A Xiaomi Mi4 egy gyönyörű 5 colos full HD-s kijelzőt kapott, és a vékony keretnek köszönhetően egy igazán kompakt készülékről beszélhetünk. Az ház körbe fém borítással rendelkezik, ami garantálja a prémium hatást, és maga a dizájn is kifejezetten jól sikerült. Persze rá lehet fogni, hogy az iPhone-ra hasonlít, de ez azért nem akkora baj.

Xiaomi-Mi-4-hands-on

A teljesítményért a négymagos Snapdragon 801-es processzor felel, amihez 3GB RAM is társul. Az akkumulátor kifejezetten nagy a készülék méretéhez képest, hiszen egy 3080mAh-s telepet zsúfoltak bele. A kamerákra sem lehet panasz: hátul egy 13 megapixeles Sony szenzor foglal helyet, elöl pedig egy 8 megapixeles darab nagylátószögű lencsével.

Xiaomi-Mi-4-hands-on-1

Kínában 72 ezer Ft-nak megfelelő összeget kérnek majd az olcsóbb, 16GB-os változatért, ami igen kedvező. Ehhez képest a 120 ezer Ft-os európai ár elég magas, de még így is megfontolandó lehet, ha valaki csúcsmobilt szeretne vásárolni.

Mi-Italia, GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid