Már gyártják a következő Huawei csúcsprocesszort

0

A Huawei éppen aktuális csúcskategóriás lapkája általában a Mate széria soron következő generációjával szokott debütálni. A legújabb a Kirin 970 lesz, amit a Mate 10 belsejébe szánnak a kínaiak. A chipset tömeggyártása a legfrissebb hírek szerint már meg is indult.

Egy tajvani jelentés szerint a lapka a gyártás fázisában van, korábbi értesülések szerint a TSMC végzi az előállítási feladatokat, ugyanaz a felvezető manufaktúra, ami a Kirin 960-at is gyártotta anno.

A Kirin 970 belsejében vélhetően továbbra is Cortex-A73 magok fognak ketyegni, bár az sem lehetetlen, hogy végül az újabb Cortex-A75-et használják majd. A valódi előrelépés a grafikus gyorsítóban lesz (Mali-G71), ami a szóbeszéd szerint 12 magos lesz. A Huawei szándéka az, hogy az új lapka olyan felsokategóriás chipsetek mellett is állja a sarat, mint az Exynos 8895 vagy a Qualcomm Snapdragon 835. És ha már itt tartunk, érdemes megemlíteni, hogy a Kirin 970 szintén 10 nanométeres csíkszélességgel fog rendelkezni, akárcsak a nagynevű konkurenciák 2017-es megoldásai.

Arról is hallani szóbeszédeket, hogy Kirin 970 lesz az első olyan lapka, ami valamiféle mesterséges intelligenciával rendelkezik. A Huawei eddig is közismert volt az MI iránti érdeklődéséről, ezen jellegű kutatásainak köszönhető többek között az EMUI interfészének folyamatos, és stabil működése.

Egyébként a Huawei Mate 10 valamikor az ősz folyamán debütál, itt olvashatsz róla bővebben.

via Gizmochina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid