Már a gyártóknál van a Qualcomm Snapdragon 855

0

2018 slágere mindenképpen a Qualcomm Snapdragon 845 lapkakészlet, már ami az okostelefonos chipseteket illeti. A lapka számos prémium és sikeres készülék belsejében ott dolgozik, és bár hatalmas pénzeket hoz a sárkányos felvezetőgyártó konyhájára, az nem óhajt egy pillanatra sem a babérjain ülni. A valószínűleg Snapdragon 855 névre hallgató chipset nem csupán kész van, de már a gyártók is rátehették a kezüket – derült ki az amerikai vállalat hivatalos közleményéből.

Gyorsan korrigáljuk a bevezetőt, mert olyan források is vannak, melyek szerint egyáltalán nem Snapdragon 855 lesz a lapkakészlet végleges neve, de egyelőre jobb híján így hivatkoznánk rá, az engedelmetekkel. Szóval a Qualcomm bejelentette, hogy az OEM partnerek részére kiküldték az új chip mintapéldányait, hogy aztán majd végül a jövő év felsőkategóriás okostelefonjaiban dolgozzanak a végleges változatok. Arról most még nem hallani semmit, hogy a Samsung élvezne bármilyen kizárólagosságot, így vélhetően minden gyártó egyenlő esélyekkel indul a saját Snapdragon 855-ös telefonjának gyártásakor.

A chipset lesz a gyártó első olyan SoC-je, ami 7 nanométeres csíkszélességgel bír, és nagyon komoly előrelépéseket hozhat az elődhöz képest. A csökkentett méret kedvez a teljesítmény növelésének, valamint az energiatakarékosságnak, bár egyelőre nem tudni semmi konkrétat a lapka jellemzőiről.

Ami eddig nyilvánosságra került az az, hogy a chipset megkapja a Qualcomm Snapdragon X50 modemet, ami egy 5G támogatással ellátott egység. Ezzel az egyik, ha nem az első 5G képes mobil konstrukció lehet a csúcskategóriás okostelefonok világában. A Qualcomm nem kicsit elszánt a saját termékét illetően, állításuk szerint az megváltoztatja maga körül a piacot, új üzleti modellek létrehozását bátoríthatja, és sokkal magasabb szintre emeli majd a felhasználói élményt. Ez természetesen vonatkozik az 5G képességekre is, de igazából mire az 5G technológia igazán elterjedt lesz, addigra a Qualcomm a 875-ös Snapdragon chipjét fogja hasonlóan hangzatos szöveggel promózni.

A Snapdragon 845 utódjának hivatalosan nevét és specifikációit valamikor még az év végéig nyilvánosságra fogják hozni, és már 2019 elején ott lesz az első prémium okostelefonok belsejében.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid