Már javában folyik a Sony mobilok Lollipop frissítése

6

A napokban több Sony készülék Android 5.0-s frissítése indult meg, amikről részben már be is számoltunk, de ha esetleg lemaradtál volna valamiről, akkor ebből a cikkből mindent megtudhatsz.

A Sony hétfőn indította útjára a Sony Xperia Z3 és Z3 Compact modellek Android 5.0.2-es frissítését, majd mindenki nagy meglepetésére kedden a Z3 Tablet Compact, a Z2 és a Z2 Tablet készülékek is elkezdtek frissülni.

A hivatalos bejelentés szerint először az észak-európai országokban váltak elérhetővé a frissítések, de gyors terjedés várható, így rövid időn belül a hazai felhasználók is telepíthetik az új szoftvert (érdemes gyakran ellenőrizni).

Az Xperia Z és Z1 modellek frissítésének idejéről még nincs konkrét hír, de remélhetőleg ezek a készülékek is megkapják pár héten belül a várva várt Lollipopot. A nem Z-szériás Sony mobilok tulajai azonban hiába várnak. Szinte biztos, hogy az E3, az M2, az M2 Aqua, a C3, a T3 és a T2 Ultra sem kapja meg az Android 5.0-t.

Nagyjából ezeket a főbb újításokat hozza a Sony új rendszere:

  • megújult felület
  • megújult értesítések
  • többfelhasználós és vendég mód
  • alkalmazások memóriakártyára való áthelyezésének lehetősége

Az alábbi összehasonlító képeket korábbi cikkünkben is közzétettük, de ha esetleg még nem láttad, akkor érdemes megnézni:

sony-xperia-z3-lollipop-Homescreen

Neked hogy tetszik a Sony új, Android 5.0-ra épülő felülete?

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid