Már kapható a Nokia androidos tabletje!

2

Korábban már beszámoltunk a Nokia feltámadásáról, aminek a legfőbb szereplője az N1 nevű androidos táblagép. A készülék most megjelent Kínában, de az európai értékesítés sem várat már sokat magára.

Egy kis magyarázat a kialakult helyzetről: a Microsoft csak a Nokia telefonos részlegét vásárolta fel, de ezzel maga a finn vállalat nem vált az enyészet martalékává. Bár még egy darabig telefonnal nem rukkolhatnak elő az akvizíció feltételei miatt, az N1 személyében mégiscsak megvalósult sokak álma: egy valódi, Androidot futtató Nokia készülék jelent meg. Az okkal megbukott X sorozatot szándékosan nem említeném egy lapon ezzel a készülékkel…

A Nokia külső manufaktúrával – jelen esetben Foxconn – készítteti el a terméket, de a tervezés és a megvalósítás minden folyamatában részt vesznek a finn cég emberei. A táblagép hivatalos debütálására tegnap került sor Kínában, egy pekingi rendezvény keretein belül.

Nokia N1 bemutato

Akit érdekelnek az N1 specifikációi kattintson ide. Ami viszont igazán érdekes, az az, hogy jelenleg ez a hardver produkálja a legjobb processzorhatékonysági eredményt az AnTuTu benchmark programban, sőt, még az iPad Mini 3-at is alázza, amiről a rossz nyelvek szerint a Nokia a készüléket formázta. Ennyit a lesajnált Intel procikról… :)

N1 AnTuTu

A legjobb hírt a végére hagytam: a jelenleg 257 dollárnak megfelelő összegért kapható tablet februárban Európába is megérkezik, reméljük mi sem maradunk ki a sorból.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid