Visszatért a Nokia, mégpedig Androiddal!

0

Alig hét hónap telt el azóta, hogy a Microsoft bekebelezte a Nokia telefonos részlegét, de azóta folyamatosan röppentek fel pletykák arról, hogy a finn cég vissza fog térni, mégpedig valamilyen Androidos készülékkel. Nemrég a híreszteléseket megcáfolták a Nokia bennfentesei, erre fel a mai napon mégis bejelentésre került az N1, ami a Nokia első saját néven futó modellje az akvizíció óta. Az eszköz valójában egy Foxconn gyártotta termék, amelyhez a Nokia a nevét adta, és Ramzi Haidamus technológiai főnök szerint ez csak az első a számos eljövendő Nokia táblagép közül.

Nokia N1 tablet

A korábbi házon belül gyártott eszközök sorát átveszik a külső manufaktúrák által legyártott készülékek a Nokiánál, de fontos tudni, hogy a tervezés teljes folyamata felett a finn cég emberei bábáskodnak, tehát a Foxconn a megadott kondíciók alapján készíti el a végterméket. Az, hogy valami “gagyira” kerüljön rá a Nokia logo, így teljesen valószínűtlenné válik, ami nagyon jó hír a márka kedvelőinek. Nem mellesleg megjegyezném, hogy az almás gyártó – amelynek kisebbik méretű táblagépe némileg hasonlít az N1-hez, gondolom ezt Ti is kiszúrtátok – is a Foxconnál gyártatja a termékeit, tehát a minőségre biztosan nem lesz panasz. Térjünk rá a lényegre, lássuk mit is tud az N1!

N1 tablet kezben

A táblagépnek 7.9 hüvelykes 2048×1536 felbontású 4:3 képarányú IPS LED kijelzője van, ezt Gorilla Glass 3 óvja a külső behatásoktól. A masina lelke egy 64 bites Intel Atom  Z3580 processzor, amelynek mind a négy magja 2.3 GHz-en ketyeg. Az operatív memória mérete 2GB, a belső tárhely pedig 32 GB-os lesz, bővíthetőségi lehetőségről egyelőre nincs szó. Az előlapon egy autófókuszos 5 megapixeles, a hátlapon pedig egy 8 megapixeles fixfókuszos kamera található, utóbbi Full HD-ben is képes videót rögzíteni. A készülék 6.9 mm vékony, de ennek ellenére kényelmesen elfért benne egy 5300 mAh-s akkumlulátor. Egyébként ez az első tablet, amelybe reverzibilis micro USB portot szerelnek (azaz lefele fejjel is bedugható a csatlakozó). A készülék ára 250 dollár lesz, és elsőnek Kínában válik majd elérhetővé.

http://www.youtube.com/watch?v=IwJmthxJV5Q

Nektek hogy tetszik?

FT NokiaTechPP

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid