Elkészült az első 5G tesztállomás Magyarországon

0

Az idei év egyik legfontosabb kifejezése az 5G lesz, az új hálózati szabvány lassú elterjedésének lehetünk majd szemtanúi az elkövetkezendő időszakban. Egyre több 5G modemmel ellátott okostelefon fog megjelenni a piacon, ám ezekhez a készülékekhez szükséges a megfelelő infrastruktúra is. Magyarország mindig is élen járt a hálózati innovációkban, ezt bizonyítja, hogy Zalaegerszegen már felállították az új telekommunikációs szabvány első tesztállomását.

A belvárosi tesztállomást a Magyar Telekom telepítette, és azt vizsgálják majd a segítségével, hogy az új szabvány miként működik együtt a már jelenleg is üzemben lévő hálózatokkal. A hálózati fejlesztés csupán része egy több elemből álló innovációs programnak, melynek keretein belül az állam igyekszik Zalaegerszeget a legfejlettebb városok közé emelni. Többek között az önjáró autók tesztelését is itt fogják végezni, a tesztpályán ezek a gépjárművek megmutathatják majd, mit tudnak egy jól kiépített 5G-s környezetben.

Az 5G számos előnnyel rendelkezik az előző generációhoz képest, egyrészt számottevően javul a hálózat válaszideje, másrészt több millió eszköz képes egyetlen cellához kapcsolódni, illetve elérhetővé válhat a gigabites átviteli sebesség is, így kiválthatóak lesznek a vezetékes megoldások. A Magyar Telekom állítása szerint az 5G hálózatok néhány éven belül széles körben elterjedtté válnak Európában. A szolgáltató egyelőre a rendszer stabilitását teszteli különféle prototípusokkal, ám hogy mikor indul a valódi tesztüzem, arról még nincs semmilyen adat.

Forrás: Index

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid