Már minősítés alapján is lehet keresni a Play Store-ban!

0

A Google Play Store hatalmas kínálattal rendelkezik, de számos gyenge minőségű alkalmazást is rejt, ami igen nagy átláthatatlanságot eredményez. A mai naptól kezdve azonban ez megváltozik, hiszen már értékelés (tehát az appra adott csillagok száma) szerint is lehet keresni, amivel a népítélet alapján legjobbnak gondolt programokat sokkal könnyebben megtalálhatjuk.

A Google folyamatosan újítja az Android áruház ökoszisztémáját, nemrég egyértelműbbé tették az alkalmazáson belüli vásárlások várható összegeit, és most ezzel az új funkcióval igyekeznek előtérbe helyezni a minőségibb, vagy közkedveltebb applikációkat. Azt azért érdemes fejben tartani: attól, hogy valami sok csillagot kap a tömegektől, még nem biztos, hogy beváltja az ember számításait, erről személyes tapasztalataim is vannak, főleg Gameloft játékokkal kapcsolatban. A kamu értékelésekről pedig nem is ejtenék most szót, tudni illik sokszor “beépített” emberek  is értékelik az alkalmazásokat…

Mindenesetre az alábbi feature hatalmas segítség lehet sokak számára:

Play Store kereses

Google Play kereses 2

Az újítás egyelőre még csak a webes változatban használható, de biztosra vehető, hogy hamar bekerül a mobilverzióba is. A segítségével a négy, vagy annál több csillagot kapott alkalmazásokra lehet célirányosan rákeresni, és bár ez nem szünteti meg a rossz minőségű appokat, és tévedhetetlennek sem mondható  – mint ahogy fent említettem -, mindenképpen sokat fejleszt a keresés funkció használhatóságán.

AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid