Már nem kell sokat várni a Xiaomi Mi Pad 5-re

0

Hallani már lehet egy ideje róla, de olyan túl sok konkrét bizonyíték mostanáig nem volt a Xiaomi közelgő táblagépének létezéséről. A közelmúltban gyűlni kezdő evidenciák sorát immáron egy napvilágra került FCC listázás gyarapítja, amiben az egyik lehetséges Xiaomi Mi Pad 5 variáns szerepel. Ha a készülék megjárta kötelező köreit az észak-amerikai telekommunikációs bizottságnál, akkor a debütálása sem lehet már olyan messze.

A 21051182G modellszámú Xiaomi tablet kapcsán csupán néhány részlet derült ki az FCC listájának köszönhetően, de ezek is fontos momentumok. Példának okáért a készülék MIUI 12.5 operációs rendszert fog futtatni, támogatni fogja a kétsávos Wi-Fi kapcsolatokat, és nem mellesleg olyan akkumulátor kerül majd a belsejébe, amit egy 22,5 wattos adapterrel is lehet táplálni.

A múlt héten egy másik tanúsítványban is szerepelt a tablet, ami sokak szerint nem más, mint maga a Xiaomi Mi Pad 5, vagyis jobban mondva annak Pro kiszerelése. Az MIIT dokumentációja szerint a készülék belsejében Qualcomm Snapdragon 870 lapkakészlet végzi a számításokat, és ennek megfelelően az 5G hálózatokkal is kompatibilis.

Nem hivatalos render

Ez a tabletvariáns 11 colos, 120 Hz-es, 2560 x 1600 pixeles felbontású képernyővel rendelkezik, ráadásul a panel képes lesz megkülönböztetni 4096 különböző nyomásszintet, szóval egy stylus is benne van a pakliban.

Ha nem a Pro változatot vesszük górcső alá, akkor a szóbeszédek MediaTek Dimensity 1200 lapkakészletet jósolnak, amelyet egy 8250 mAh-s telep fog ellátni energiával. Előzetes értesülések szerint a Xiaomi Mi Pad 5 mellé egy billentyűzetes tok is készülni fog. A tablet várhatóan még ebben a hónapban bemutatásra kerül, erre utal a mostani FCC dokumentum is.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid